Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Îngrijirea pielii și menținerea ei puternică și sănătoasă este primordială pentru sănătatea generală. Fiind și cel mai mare organ pe care îl deținem și totodată cea mai puternică barieră împotriva infecțiilor este de la sine înțeles că trebuie să acordăm atenție modului de curățare și îngrijire a pielii.

Hidratarea și strălucirea naturală sunt 2 indicatori esențiali ai pielii sănătoase. Sănătatea acesteia poate fi afectată de numeroși factori printre care:

 • Temperaturile scăzute din sezonul rece;
 • Razele UV;
 • Nivelul ridicat de poluare;
 • Lipsa unei alimentații corespunzătoare;
 • Somnul inadecvat;
 • Stresul acumulat.

În mod cert, nu putem evita în totalitate acești factori, de aceea obiectivul principal este îngrijirea corectă a pielii.

3 trucuri pentru a obține o piele hidratată și luminoasă

Unele decizii simple fac diferența atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Realizând unele schimbări în stilul de viață, vom putea beneficia și de o piele hidratată și fină. Iată câteva lucruri pe care le putem face pentru a obține o piele mai fina și sănătoasa:

 1. Includerea în alimentație a fructelor și legumelor

Pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare se recomandă menținerea unei diete echilibrate, bazate pe alimente cu un conținut ridicat de nutrienți. 

Fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți, aceștia contribuind la încetinirea îmbătrânirii pielii. Consumul lor reprezintă un pilon important pentru o piele tânără și sănătoasă. De asemenea, consumul de apă este vital pentru a menține pielea hidratată și înlăturarea toxinelor din organism. Apa contribuie semnificativ la diminuarea semnelor de uscăciune și îmbunătățește elasticitatea pielii.

 1. Crearea unei rutine adecvate de exerciții fizice

Pentru îmbunătățirea texturii pielii, sportul este unul dintre factorii ce trebuie avuți în vedere. Retenția de lichide în țesuturile pielii apare în principal din cauza lipsei de efort. În acest context, realizarea unor exerciții fizice regulate va sprijini circulația sângelui și va ajuta considerabil la menținerea elasticității pielii.

Totodată, este esențial de specificat că fumatul are un impact negativ asupra colagenului și elastinei, diminuând nivelul de rezistență al pielii. Acest obicei îmbătrânește pielea și ajută la formarea ridurilor. 

Cele mai citite articole

De aceea, pentru a avea o piele sănătoasă este importantă abordarea unui stil de viață activ, bazat pe obiceiuri sănătoase.

 1. Îngrijirea naturală a pielii

Pentru a menține pielea sănătoasă și frumoasă este primordial să avem în vedere maniera în care o îngrijim. Foarte multe persoane aleg varianta naturală de îngrijire a pielii, mai precis utilizând uleiuri esentiale

Ele au devenit tot mai cunoscute și apreciate, prin prisma utilității lor, fiind un aliat de nădejde în susținerea sănătății organismului nostru și în numeroase arii de aplicabilitate. Ideale pentru îngrijirea naturală a pielii sunt uleiurile esențiale, ele contribuind la obținerea unui aspect îmbunătățit al pielii. 

Spre exemplu, pentru ameliorarea inflamațiilor și îmbunătățirea aspectului pielii este folosit acest ulei esential de oregano, el având numeroase efecte pozitive asupra pielii. 

Uleiul de oregano este cunoscut ca fiind un puternic agent de curățare și purificare, prin prisma proprietăților sale antiseptice și antibacteriene. 

Din acest motiv este utilizat pentru ameliorarea afecțiunilor cutanate de la nivelul pielii. Pentru a se aplica direct pe piele, se recomandă 1-2 picături de ulei esențial de oregano în combinație cu 5 picături de ulei purtător.

 1. Gestionarea eficientă a stresului

Stresul necontrolat are un impact negativ asupra sănătății generale, inclusiv cea a pielii fiind un declanșator al acneei sau a altor probleme ale acesteia. Din acest motiv, pentru diminuarea stresului este important:

 • Un program adecvat de somn;
 • O diminuare a sarcinilor solicitante la job;
 • Un timp alocat pentru activitățile preferate.

Concluzie

Este important să înțelegem că frumusețea și sănătatea pielii noastre este rezultatul direct a obiceiurilor noastre alimentare, a stilului de viață abordat și a rutinei de îngrijire.

Surse:
https://newsinhealth.nih.gov/2015/11/keep-your-skin-healthy
https://www.healthline.com/health/essential-oils-for-skin
https://uleiuriesentiale.ro

Cele mai citite articole