Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În prezent este greu să ne închipuim că ne-am putea descurca fără să beneficiem de apă curentă sau că obiectele din casele noastre nu ar mai putea lucra din cauză că nu sunt alimentate cu aceasta. Din acest motiv instalarea sistemelor de alimentare cu apă este imperios necesară, iar realizarea acestora trebuie să aibă în vedere câteva elemente deosebit de importante. Dacă și tu vrei să te ocupi de instalarea unui astfel de sistem, iată care sunt elementele de care ai nevoie!

Țevi pentru instalații

Țevile se află la baza sistemelor de alimentare cu apă, așa că va trebui să alegi produsele potrivite în acest sens. Pe piață există mai multe opțiuni de țevi, însă ar trebui să privești cu atenție fiecare tip de țeavă pentru a te asigura că aceasta corespunde cerințelor tale de confort și funcționalitate. Poți opta pentru țeavă PPR sau pentru țevi din cupru, însă nu uita că țevile din cupru sunt mai costisitoare.

Țevi PPR pentru sisteme de alimentare cu apă

Cunoscute mai mult sub denumirea abreviată, țevile PPR poartă de fapt numele de țevi din polipropilenă. Polipropilena este în prezent cel mai utilizat material pentru realizarea țevilor grație avantajelor majore pe care le oferă. Polipropilena poate fi folosită atât pentru realizarea instalațiilor de apă caldă, dar și a instalațiilor de apă rece. Materialul nu suferă variații de volum, iar rezistența acestuia este mare, la fel ca rezistența la uzură.

În plus, țevile din polipropilenă nu permit dezvoltarea bacteriilor și a microbilor, motiv pentru care calitatea apei nu are de suferit.

Țevi din cupru pentru alimentare cu apă

Țevile din cupru sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri, iar performanțele acestora sunt deosebit de ridicate. Totuși, prețul acestor tipuri de instalații este destul de ridicat, astfel că sunt preferate instalațiile din PPR.

Alegerea fitingurilor potrivite

Fitingurile și racordurile sunt folosite pentru prelungirea țevilor, astfel încât să existe o fluiditate a alimentării. Racordurile, mufele și toate aceste elemente de prelungire sunt special create pentru a realiza un sistem corect de alimentare cu apă, potrivit pentru nevoile unei locuințe.

Alegerea echipamentului de pompare

Dacă vorbim despre o locuință abia construită, care nu este racordată la sistemul centralizat de alimentare, va fi necesară alegerea unui sistem eficient de pompare. Pot fi alese pompe submersibile, hidrofoare sau vase de expansiune, în funcție de recomandările pe care și le vor face specialiștii în domeniul instalațiilor.

Fiecare dintre aceste sisteme aduce beneficii majore la nivelul sistemului de alimentare cu apă, deoarece ele se ocupă cu pomparea apei din puțuri și fântâni pentru a alimenta cu apă locuințele. 

Accesorii pentru sisteme de alimentare cu apă

Țevile și racordurile vor necesita susținere, iar în acest sens pot fi utilizate clemele. Acestea sunt accesorii special create pentru țevi, pentru a le oferi acestora suportul necesar pentru o bună funcționare.

Scule pentru realizarea instalațiilor

Ca orice alt tip de lucrare de amenajare a locuinței, vei avea nevoie de scule și dispozitive care să îți ușureze munca. Vei avea nevoie de o bormașină, de șurubelnițe și de scule specifice lucrărilor de realizare a instalațiilor de apă, însă recomandarea este aceea de a apela la un profesionist care să cunoască aceste detalii.

Alimentarea cu apă a locuințelor este cu adevărat necesară deoarece de aceasta depind cele mai multe procese ale vieții noastre. Dincolo de igienă și îngrijire, majoritatea electrocasnicelor se bazează pe alimentarea casei cu apă, așadar va trebui să alegi produsele potrivite pentru tine. Mașina de spălat, centrala termică sau filtru de cafea, fiecare dintre aceste elemente necesită o alimentare eficientă cu apă, astfel încât locuința să ofere astfel un grad sporit de confort. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!