Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Toată lumea își dorește o stare bună de sănătate. Chestiunea cea mai importantă este de unde să începi și care sunt cele mai eficiente metode pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață și, implicit, sănătatea. Începutul unui nou an, de care ne mai despart doar câteva săptămâni, poate fi sinonim, pentru multe persoane, cu luarea unor decizii de schimbare a stilului de viață. Dacă faci parte dintre ele, descoperă mai jos câteva măsuri cu adevărat simple și eficiente pentru a avea mai bine grijă de sănătatea ta.

Mergi la medic în scop profilactic

Există o serie de controale medicale anuale care pot fi făcute în scop profilactic. Ele au rolul de  a detecta din timp anumite probleme de sănătate, astfel încât să se poată interveni în mod optim pentru rezolvarea lor. De asemenea, în cazul bolilor cronice, monitorizarea regulată nu poate decât să ajute la limitarea efectelor acestora. Un set anual de analize de sânge, controale oftalmologice, ginecologice sau de prostată, monitorizarea alunițelor se numără printre cele mai simple metode de a-ți supraveghea sănătatea, astfel încât acest subiect să nu te mai streseze.

Fă-ți o asigurare de sănătate potrivită

Asigurarea de sănătate poate fi o metodă eficientă de a controla bugetul personal sau al familiei, alocat sănătății. În funcție de starea de sănătate de la momentul încheierii unui contract, poți beneficia de acoperirea unor proceduri medicale relativ costisitoare, precum spitalizări, operații chirurgicale, tratamente dentare și oftalmologice. Atunci când alegi asigurarea de sănătate, ia în considerare nevoile tale specifice, frecvența cu care mergi la anumiți medici, eventuale boli de care suferi și tratamentele adecvate. 

De exemplu, dacă practici un sport care implică riscuri pentru sănătatea ta sau ai o ocupație în care probabilitatea de accidente este mai mare decât media, poți opta pentru o asigurare de accidente persoane. Aceasta poate să te ajute financiar, în cazul specific al acestor situații. De asemenea, atunci când optezi pentru o asigurare de sănătate, nu uita să faci o comparație a costurilor între diferitele oferte de pe piață.

Reorganizează-ți frigiderul

Cele mai citite articole

Este un lucru relativ cunoscut că marile lanțuri de magazine au o adevărată strategie pentru a-și aranja mărfurile în rafturi, astfel încât să impulsioneze vânzările. Unele mărfuri vor fi așezate la nivelul ochilor și vor înregistra vânzări mai mari. Și asta pentru că multe studii au arătat că 80% din informația senzorială este oferită clientului în mod vizual. 

În mod similar, micile schimbări spre o alimentație mai sănătoasă pot fi făcute începând de la frigider. Alocă-ți câteva ore pentru reorganizarea inteligentă a acestuia, iar dieta ta nu va avea decât de câștigat. Începe prin a pune fructele și legumele în recipiente transparente, cel mai bine din sticlă, pe un raft la nivelul ochilor. Salata și alte alimente mai sănătoase, de exemplu, iaurtul, pot fi așezate pe același raft. Atunci când vei deschide frigiderul, vor fi cele pe care le vei vedea primele și vei fi mai tentat să le consumi. Fă modificări în dieta ta treptat și dă-ți timp să te obișnuiești cu ele și, din când în când, permite-ți să trișezi. Este recomandat ca aceste schimbări să fie făcute pe termen lung, deci nu trebuie să-ți provoace frustrare faptul că ai optat pentru paste integrale în loc de cele albe sau pentru pește în loc de mezeluri.

Respectă orele de somn 

Somnul este foarte important pentru refacerea organismului și a conexiunilor neuronale. Stabilirea unui program regulat de somn te va ajuta să te odihnești mai bine. Culcă-te și trezește-te la aceleași ore în fiecare zi, inclusiv în vacanțe. Renunță la ecrane înainte de culcare, pentru că lumina albastră a acestora poate interfera cu producția de melatonină, hormonul somnului. Ascultă o muzică liniștitoare ori citește o carte înainte de a adormi. Ia o cină ușoară, pentru că altfel organismul va lucra din greu pentru a digera alimentele în timpul nopții. Cu un somn bun, vor fi reduse schimbările de dispoziție, iar atenția și productivitatea vor fi crescute. 

Măsurile de mai sus sunt unele simplu de implementat și le poți lua foarte rapid, astfel încât să te bucuri de o stare a sănătății mai bună. 

Sursa foto: Pexels

Cele mai citite articole