Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tot mai multe persoane optează în prezent pentru uşi de sticlă, pentru interioarele lor din mai multe motive. Uşile de sticlă sunt unele dintre cele mai apreciate acum pentru un design modern şi ajută la crearea unui interior confortabil şi interesant. Există mai multe motive importante pentru care uşile de sticlă sunt în trend şi îşi vor păstra se pare această poziţie pentru mult timp de acum înainte.

Cele mai importante avantaje ale unei uşi glisante sunt:

 • Aspectul unic şi modern;
 • Siguranţa în momentul utilizării;
 • Confortul oferit;
 • Mai multă luminozitate în orice interior.

Uşi de sticlă pentru mai multă lumină în birouri

Pentru cei care se întreabă dacă să îşi pună sau nu uşi de sticlă  în birouri, avantajul este că uşile de sticlă sunt cele care asigură mai multă luminozitate spaţiului. Sticla reflectă lumina şi o lasă să treacă, ceea ce înseamnă că interiorul va părea mai luminos şi mai atractiv. De asemenea, mediul de lucru devine mult mai relaxant cu ajutorul uşilor de sticlă.

Decorul este unul mai modern

Uşile din sticlă sunt perfecte pentru un decor interior modern. Sticla a fost inclusă într-un număr foarte mare de proiecte de amenajări interioare,  inclusiv pentru uşi şi ferestre cu stil, acesta fiind motivul pentru care a devenit o soluţie atât de populară. Se poate opta pentru modele de uşi de sticlă simple sau pentru uşi de sticlă ceva mai complexe, cu desene şi sisteme de închidere speciale, în funcţie de preferinţele utilizatorului.

Uşile de sticlă sunt foarte sigure

Chiar dacă încă mai sunt persoane care consideră că uşile de sticlă sunt periculoase, în realitate ele sunt realizate din sticlă securizată de cea mai bună calitate, ceea ce înseamnă că atunci când uşile se sparg, riscul ca cioburile rezultate să fie tăioase este extrem de mic. În casele în care sunt copii mici sau animale de companie, acesta reprezintă un mare avantaj deoarece părinţii pot vedea mai uşor ce se întâmplă, iar riscul de accidente se diminuează considerabil.

Uşile de sticlă pot avea modele

Sunt şi persoane care vor ceva mai special decât o simplă uşa din sticlă, transparentă, caz în care apelează la uşile din sticlă cu diverse modele. Există posibilitatea de a comanda uşi din sticlă sablată prin care să nu se vadă nimic, dar care să permită trecerea luminii, dar şi uşi din sticlă cu diverse modele colorate cum ar fi florile sau chiar modelele abstracte. Totul depinde însă de felul în care uşa se integrează în decorul interior.

Uşile de sticlă vin cu mai multe forme de închidere

Pentru uşile de sticlă există mai multe forme de închidere disponibile. Există uşi de sticlă cu închidere normală, dar şi uşi de sticlă care se pot rabata, uşi care pot fi închise prin glisare şi chiar uşi de sticlă batante. Toate aceste modele de uşi au făcut că oferta să fie una dintre cele mai diversificate existente în prezent pe piaţă, ceea ce oferă avantaje considerabile pentru design.

Cele mai citite articole

De ce să îţi instalezi uşi de sticlă în living şi ce avantaje oferă acestea spaţiului

Uşile de la Rom Decor sunt utilizate des în livinguri şi alte tipuri de interioare, iar acest articol prezintă toate motivele în acest sens, astfel încât cei care vor să îşi amenajeze modern livingul să înţeleagă care sunt cele mai mari avantaje ale unei astfel de decizii.

Ce avantaje oferă gama vastă de uşi de sticlă

Sticla este material ecologic, reciclabil, care permite specialiştilor să creeze obiecte de diferite forme, culori și dimensiuni. Este de mirare că ușile din sticlă sunt în topul tendințelor? Ușile de sticlă sunt o tendință stabilă în proiectarea spațiilor comerciale și de birouri. În plus, aceste uşi lăsa lumina să treacă (în totalitate sau parțial) și se încadrează perfect în designul pereților despărțitori la modă confecţionaţi din sticlă, care permit compartimentarea interiorului fără a afecta volumul.

Sunt mai multe motive pentru care tot mai multe persoane aleg să folosească uşi de sticlă  pentru sufragerii:

 • Compartimentare optimă;
 • Luminozitate bună;
 • Design şi stil;
 • Posibilitatea de a alege dintre mai multe moduri de închidere;
 • Posibilitatea de a adapta uşile oricărei dimensiuni de spaţiu.

Uşile de sticlă – utilizare în locuinţă sau în spaţii comerciale?

Utilizarea ușilor de sticlă în magazine și centre comerciale și de expoziții nu este surprinzătoare. Dar, în lumina ultimelor tendințe în materie de design, se poate observa că ușa de sticlă a devenit un atribut al locuințelor private. Mai mulţi specialişti recomandă aceste uşi pentru interior.

Ca element de design interior, uşa de sticla este foarte convenabilă. În primul rând, abordarea în sine este neobișnuită, ceea ce determină o anumită  unicitate. În al doilea rând, sticla poate fi utilizată destul de diferit – sticlă colorată, canelată, texturată, ceea ce face posibilă crearea celei mai armonioase structuri de ușă. Și, de asemenea, pe sticlă se poate aplica un model. Există tehnologii speciale care fac posibilă decorarea ușii de sticlă individual.

Este demn de remarcat faptul că ușa de sticlă din interior contribuie la extinderea vizuală a spațiilor mici, ceea ce ajută mult apartamentele mici. O astfel de uşă nu este însă cea mai bună alegere pentru dormitor, deoarece lumina de pe coridor poate interfera cu somnul și aduce un anumit disconfort.

Tipuri de uşi din sticlă

Pentru apartamente, birouri și case, următoarele tipuri de uși din sticlă se disting prin tipul lor de deschidere:

 • Uși glisante din sticlă. Deschidere prin intermediul unui mecanism cu role. Acest tip de deschidere economisește mult spațiu în cameră.
 • Uși batante. Instalarea se face în deschiderea ușii prin intermediul a două sau trei balamale.
 • Uşi care pendulează. Deschiderea se realizează atât pe şine, cât și normal, datorită fixării axiale speciale.

Utilizarea ușilor din sticlă poate fi numită o tendință europeană, deoarece tot mai multe clădiri au astfel de uşi. Uşile din sticlă au fost pentru prima dată introduse în construcţii rezidenţiale cu un design special şi ulterior au fost folosite şi în construcţii comerciale sau în sedii de firmă.

Cele mai citite articole