Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentru fiecare dintre noi, viața vine cu destule provocări, probleme și situații stresante. Cu toate că există frica de a face schimbări, până la urmă este cea mai potrivită cale de a face ca lucrurile să meargă mai bine pentru tine. 

1. Alege un loc de muncă în care se aplică conceptul de „people centricity”

Nevoile și aspirațiile tale contează în atingerea stării de bine la locul de muncă, iar asta ar trebui să fie o preocupare reală pentru un angajator modern care cunoaște și, mai mult decât atât, apreciază valoarea umană în succesul companiei sale. 

Prin urmare, locul de muncă al viitorului se construiește în jurul conceptului de „people centricity” – un mod de a crește profesional și personal prin grija angajatorului față de tine. Această practică organizațională aduce beneficii de ambele părți. 

De asemenea, atenția față de personal se reflectă și prin regândirea modului de lucru. Certificatul IMMUNE Building Standard™ propune un set de măsuri smart care să reducă din riscurile de îmbolnăvire cu diverse virusuri și bacterii, astfel încât tu să lucrezi în condiții minime de stres cu privire la protecția sanitară în clădirea de birouri.   

2. Asigură-ți un echilibru între viața profesională și cea personală 

Echilibrul în viață poate începe chiar de la locul de muncă, unde îți petreci o bună parte din timpul unei zile. Lucrurile chiar se concretizează în cazul companiilor care înțeleg că prin această abordare se elimină o bună parte din stresul unui angajat. Sună bine și pentru tine, nu-i așa?

Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, propune prin campusul YUNITY Park un nou stil de a trăi și a munci, care poate fi exact pe măsura căutărilor tale. Concret, este vorba de un mediu inovativ de lucru, socializare și timp liber. 

Așadar, orientează-te către acele companii care să-ți asigure un „work-life balance” de care să te bucuri atât acasă, cât și la locul de muncă.  

3. Investește în hobby-urile tale 

Investiția într-un hobby înseamnă, de fapt, investiția în propria ta persoană. Cum hobby-urile sunt activități pe care le practici cu pasiune, alocă mai multă atenție și, desigur, resurse financiare pentru starea ta de bine. 

Cele mai citite articole

Dincolo de asta, poți avea în vedere participarea la diverse cursuri și workshopuri, în nișele care te interesează. De la un hobby la un business, în măsura în care te implici și crezi în pasiunea ta, poate fi un pas mai mic decât ai crede la prima vedere.

4. Ia-ți un animal de companie 

Un animal de companie poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți reduce din nivelul zilnic de stres. Orice animal de companie preferat vine în locuința ta cu multe emoții pozitive. Mai mult, cu un animal de companie timpul trece mai ușor. Spre exemplu, un cățel va aduce bună dispoziție și te va face să ieși mai mult la plimbare. 

Dacă te-ai hotărât să-ți iei un animal de companie, mai ține cont și de responsabilitatea pe care trebuie să o ai față de acesta. 

5. Acordă mai multă atenție sănătății tale și a celor dragi 

Atenția asupra stării tale de sănătate trebuie să se transforme într-un obicei. Sănătatea psihică și  fizică este esențială în desfășurarea tuturor activităților zilnice. 

Recomandarea noastră este să-ți faci analizele medicale anual, să te bucuri de un răsfăț la spa sau masaj, să te relaxezi la maximum în vacanțele tale și să ai o rutină echilibrată în ceea ce privește alimentația, somnul și mișcarea zilnică. 

Totodată, încurajează-ți familia și prietenii apropiați să facă același lucru ca tine. Vibe-ul tău pozitiv îi poate influența să acționeze la fel ca tine. 

Să fii mai puțin stresat ar trebui să fie o preocupare importantă, în condițiile în care stresul este considerat „boala secolului XXI”. Mai puțin stres înseamnă mai multă voie bună!

Sursa foto: shutterstock.com

Cele mai citite articole