Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dacă vrei să faci o călătorie în interiorul țării, ai mai multe modalități din care poți alege. Modul de a călători este de obicei ales în funcție de preferințe personale, timpul alocat, buget și distanță. Orice variantă ai alege, există avantaje și dezavantaje. Depinde de tine să le cântărești în funcție de specificul călătoriei tale. 

Dacă e vorba de călătorii scurte, prin oraș, poți alege desigur autobuzul sau tramvaiul. Însă pentru călătoriile mai lungi optează să te deplasezi cu mașina personală, avionul sau trenul.

Iată 3 moduri prin care poți face o călătorie mai lungă 

  • Cu mașina personală

Deplasarea cu mașina personală este printre modalitățile preferate de a călători. Fie că distanțele sunt mici sau mari, majoritatea românilor preferă mașina personală în detrimentul celorlalte variante publice. Există desigur, avantaje și dezavantaje. 

Avantajul ar fi în primul rând că plecarea și întoarcerea nu sunt condiționate de un orar fixat de altcineva. De asemenea, confortul poate să fie un alt avantaj, deoarece poți opri când dorești pe parcursul călătoriei. 

Dezavantajele ar fi costurile ridicate determinate de consumul de carburant. De asemenea, o călătorie mai lungă cu mașina poate fi obositoare pentru șofer. Durata călătoriei poate fi influențată de diverse lucrări sau reparații ale drumurilor publice. 

  • Cu avionul 

Deplasarea cu avionul este printre cele mai populare alegeri. Numărul zborurilor interne a crescut în ultimii ani datorită cererii mari. Avantajele sunt destul de multe în comparație cu dezavantajele. 

Cele mai citite articole

Avantajul cel mai mare este desigur durata scurtă a călătoriei. O călătorie din Suceava până în București poate dura între 6 și 8 ore, în funcție de momentul zilei și aglomerație. De exemplu, poți alege bilete de avion Suceava București de pe air-connect.com, iar durata zborului va fi în jur de o oră. Costurile nu sunt ridicate având în vedere timpul economisit și confortul oferit de o călătorie cu avionul. 

Dezavantajul ar fi orarul zborurilor care este stabilit de compania aeriană și nu este flexibil. De asemenea, trebuie să îți iei un bilet din timp pentru a prinde un loc. Sau dacă ești mai norocos, poți prinde și ceva last-minute! 

  • Cu trenul 

Călătoriile cu trenul sunt și ele populare. Chiar dacă mersul cu trenul pare pentru unele persoane învechit, lucrurile nu stau chiar așa. Există avantaje clare ale acestei modalități de deplasare. 

Avantajele ar fi costul scăzut și confortul pe care îl poate oferi călătoria cu trenul. Mai ales dacă dorești să călătorești pe timp de noapte, poți opta pentru un loc la cușetă, unde poți dormi pe tot parcursul călătoriei. În plus, există reduceri pentru diferite categorii de vârstă. 

Dezavantajul ar fi durata călătoriei, care este de obicei mai mare comparativ cu a celorlalte mijloace de transport. De asemenea, trebuie să îți iei bilet din timp, ca să fii sigur că poți alege ce opțiune dorești. 

Așadar, poți alege din minim 3 mijloace de transport pentru a te deplasa. Încearcă să creezi un plan și să calculezi durata călătoriei, costurile și nivelul de confort pe care îl dorești. Așa îți vei da seama care este cea mai bună opțiune pentru o călătorie mai lungă în afara orașului. 

Sursa foto: unsplash.com 

Cele mai citite articole