Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Regele Terrierilor”, așa cum se numește uneori Airedale Terrier, este una dintre cele mai vechi și mai versatile rase de câini din lume. Climatul destul de dur al Yorkshire din nordul Angliei, este locul de origine al Airedale Terrier. Sensibilitatea la căldură a acestui câine genealogic nu a este, desigur, o problemă. 

Va avea nevoie de un strat rezistent la intemperii și robust care să îi permită să fie folosit pentru a îndeplini în mod fiabil o gamă largă de sarcini. Cunoscut sub numele de „terrier de lucru” sau „water terrier”, el s-a dedicat nu numai vânătorii de apă pentru vidre și urogai, ci și pentru fazani și bursuci. Câinii versatili au fost folosiți cu succes și pentru prinderea șobolanilor și conducerea vitelor, precum și pentru păstorire și serviciul de pază.

Rase de câini – Airedale Terrier

Astăzi, câinele genealogic de dimensiuni medii, cu aspectul inconfundabil și caracterul plin de spirit și prietenos, este un câine de familie popular. Aspectul luminos și așteptările fericite îl dezvăluie deja: acest câine este pregătit pentru fiecare aventură. Așadar, nu există aproape nicio aventură din care Airedale Terrier nu ar face parte. Modul său plin de viață și dornic de a învăța, precum și echilibrul și adaptabilitatea fac ca oamenii să-i poată îndeplini cu ușurință această dorință. Fie că se află în restaurant, pe terenul de sport, în vacanță sau la ieșirile în familie – Airedale Terrier știe să se comporte și ce se așteaptă de la el.

Personajul Airedale Terrier

Cu toate acestea, el este un terrier și, ca toate celelalte rase de terrier, are propria sa minte. Deși rareori este încăpățânat, nivelul său ridicat de inteligență, încrederea sa în sine și neînfricarea îi permit să „gândească” și să facă anumite cerințe. Airedale este doar o personalitate puternică, care știe ce vrea. În partea de sus a listei de priorități se află diverse oportunități de exercițiu și de angajare care îl provoacă fizic și mental. Câinele plin de spirit și dornic să învețe nu suportă deloc plictiseala.

Sănătate

Un aspect important care vorbește în favoarea cumpărării unui terrier de rasă pură este, desigur, sănătatea. Animalele de reproducție dintr-o rasă de renume, sunt examinate pentru a detecta boli ereditare comune. Rezultatul este documentat și poate fi vizualizat oricând. Din fericire, numărul bolilor grave tipice rasei de câini Airedale Terrier este destul de redus – în afară de „rasele de spectacol”, al căror obiectiv principal este aspectul și nu sănătatea sau puterea câinilor.  

Nutriție

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că o dietă echilibrată contribuie puternic la bunăstare și poate avea chiar un efect pozitiv asupra evoluției bolii. Mulți proprietari de câini știu, de asemenea, că sănătatea prietenului lor cu patru picioare depinde în mare măsură de dieta potrivită. Mulți proprietari sunt tentați să aleagă ce-i mai bun pentru animalul lor din numeroasele oferte de hrană. 

Atitudine și educație

Este de la sine înțeles că acest câine strălucitor și întreprinzător nu este partener pentru „Couch Potatoes”. Mai degrabă, proprietarii ar trebui să fie și activi în sport și să aibă și mult timp liber pe care să-l petreacă afară cu câinele lor.  

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!