Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deschiderea unui restaurant se bazează pe o multitudine de criterii importante. Pe lângă procedurile administrative și legislative, aspectul și decorarea sunt esențiale. Indiferent dacă se apelează la serviciile unui profesionist pentru amenajarea restaurantului, trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a obține succesul scontat.

Sfaturi perfecte de decorare 

  • Dacă se decide amenajarea unui restaurant de tip fast-food, trebuie optat pentru un decor adecvat, care să atragă consumatorii. Cel mai important lucru este să se favorizeze un decor la modă. Un designer de interior poate oferi multe idei în acest sens, dar alegerea se poate face şi în funcție de spiritul pe care proprietarul doreşte să-l insufle locaţiei. Un interior în culori calde și o atmosferă confortabilă sunt ideale pentru o notă de convivialitate.
  • Dacă locaţia are un spirit mai vesel și mai plin de viață, se poate opta pentru un decor fresh, cu nuanțe luminoase și vibrante. Pentru un loc destinat tinerilor, cel mai bine este să se aleagă un decor cu graffiti care să dea o latură grunge spaţiului.
  • Pentru a decora restaurantul în stil tradițional în conformitate cu spiritul foodies, se poate alege un decor ospitalier ce ilustrează preparate culinare sau citate despre mâncare peste tot. Pentru o atmosferă mai confortabilă, se va opta pentru un interior de calitate realizat din materiale nobile precum piele sau lemn natural.
  • Dacă se doreşte organizarea evenimentelor festive în cadrul restaurantului, alegerea unui  mobilier de evenimente este necesară. Un rol important îl reprezintă modelul de scaune restaurant. Pe lângă eleganță acestea vor oferi participanţilor la eveniment, confortul necesar.
  • O altă strategie pentru atragerea clienților este abordarea unui stil original. Un interior bine personalizat va face diferenţa. Optând pentru un decor futurist complet alb, se va atrage atenția consumatorilor oferindu-le în același timp un loc unic și prietenos. De asemenea, se poate păstra o latură tradițională cu un interior din lemn și piatră pentru o atmosferă demnă de o cabană montană, totul în jur garantând căldură și autenticitate. 

Puncte importante pentru un decor de succes 

Odată ce s-a ales decorul, trebuie bine stabilite spațiile. Acest lucru poate fi făcut de un profesionist, deoarece nimic nu depășește sfatul unui specialist. Pentru un restaurant practic şi primitor, optimizarea spațiului este esențială. Un spaţiu bine proiectat, facilitează mișcarea și amenajarea mobilierului. O intrare clară va fi mai funcțională și va permite vizitatorilor să circule în incintă.

Cele mai citite articole

Pentru a face afacerea un punct de reper, se poate apela la culori, lumină și mobilier. Culorile calde și la modă îl vor face mai atractiv și mai interesant pentru anumite segmente ale clientelei. Pentru a fi neutru, se va opta pentru culori naturale fără a abuza de nuanțe prea evidente.

În funcție de atmosfera dorită, se poate  regla luminozitatea locului instalând perdele mai mult sau mai puțin groase sau perdele duble. Trebuie să se acorde o atenție deosebită mobilierului pentru confortul clienților. Cu ajutorul unui decorator, se poate găsi mobilierul ideal care să se potrivească cu specificul și atmosfera restaurantului.

Cele mai citite articole