Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Este cunoscut faptul că perfecțiunea nu are grade de comparație, însă, dacă ar avea, cu siguranță superlativul ar fi atins de bijuteriile cu diamante. Aceste pietre prețioase sunt recunoscute în fiecare colț al lumii ca fiind valoroase, rare și calitative. Aspectul unor astfel de bijuterii nu poate sa fie comparat și egalat cu nimic altceva, asortându-se armonios cu orice ținută vestimentară și adăugându-i o notă de eleganță.

Valoarea incomparabilă a diamantelor

Puțini cunosc acest aspect, însă diamantele naturale sunt speciale tocmai datorită faptului că sunt unice. Nu există în lume două diamante la fel și nici nu pot deveni, indiferent de procedura de prelucrare folosită. Cel mult, se pot prelucra pentru a fi asemănătoare, dar nu vor fi niciodată la fel. La valoarea acestei pietre prețioase se adaugă și caracteristicile fizice, printre care se numără și mărimea, raritatea sau cererea de pe piață.

Valoarea acestor pietre prețioase este puternic influențată și de cei 4C (Carat, Cut, Claritate, Culoare). Caratul reprezintă greutatea diamantului, nu mărimea, cum consideră mulți. Un lucru important de menționat pe care orice cumpărător trebuie să îl cunoască constă în faptul că valoarea pietrei prețioase nu crește odată cu un carataj mai mare. 

Tăietura, alături de carataj, este una dintre cele mai importante aspecte care contează la un diamant și nu trebuie să fie confundată cu forma. Aceasta reprezintă reflexivitatea, în timp ce forma constă în diametrul diamantului. 

Cele mai citite articole

Culoarea este un alt criteriu care influențează valoarea diamantului. Cu cât este mai transparent, cu atât valoarea sa este mai ridicată. Pentru identificarea culorii acestei pietre prețioase este important ca diamantul să fie privit de jos în sus și nu invers, mai ales în cazul în care are un grad ridicat de transparență.

Nu claritatea este cea care afectează strălucirea unui diamant, ci tăietura. Claritatea este cea care înfățișează cât de curat este diamantul, aspect care poate să influențeze semnificativ prețul. Cu toate acestea, caracteristica este dificil de observat cu ochiul liber, fiind nevoie de ajutorul unui expert.

Bijuteriile de aur cu diamante

Există numeroase bijuterii din aur care ies în evidență prin faptul că au atașate de acestea diverse pietre prețioase, cum ar fi diamantele. Alegerea unor astfel de bijuterii poate fi suficient de dificilă, pentru că cele care au o calitate ridicată implică, automat, și prețuri crescute de achiziție. 

Din fericire, mai există o opțiune prin care oricine își poate achiziționa astfel de obiecte valoroase fără să consume sume exorbitante de bani: cu ajutorul caselor de amanet. O casă de amanet pune la dispoziția cumpărătorilor posibilitatea de a intra în posesia unor bijuterii de-a dreptul fascinante, moderne sau vintage, cu modele unice. Trebuie să se țină cont de informațiile amintite anterior și de îndrumarea experților în bijuterii, pentru achiziționarea unui produs adecvat.

Bijuteriile din aur cu diamante reușesc să atragă atenția imediat, datorită strălucirii inegalabile, dar și datorită unicității lor. Nimeni nu poate da greș cu o astfel de achiziție care nici nu se demodează sau degradează în timp.

Cele mai citite articole