Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ajutorul psihologic online a devenit foarte popular în ultima vreme, în principal din motive de sănătate. Se pare că tot mai mulți oameni folosesc e-psihoterapia. Care sunt avantajele sale și de ce merită să o alegi?

Ajutor psihologic online – cu siguranță la timp

Epidemia din 2020 are multe consecințe grave, nu numai legate de sănătatea fizică și economie. Blocarea, problemele financiare și izolarea contribuie la alte probleme de sănătate mintală, în special la depresie. De aceea este necesar să fie promovată psihoterapia și să fie oferit ajutor psihologic persoanelor care nu pot face față problemelor lor sau tulburărilor existente. Până acum vreo zece ani, psihoterapia online era practic imposibilă sau era asociată cu scrierea de e-mailuri și activități asincrone, adică într-un alt loc și timp. 

Cele mai citite articole

În prezent, cel mai popular este ajutorul psihologic sincron online, adică întâlniri față în față prin chat video sau un program special de videoconferință (de exemplu, Zoom, Skype, alte aplicații). I’m Fine este un loc în care poți obține ajutor psihologic online și poți începe terapia fără a părăsi casa.

Cele mai importante avantaje ale ajutorului psihologic online

Psihoterapia la distanță are multe avantaje și este, de asemenea, considerată la fel de eficientă ca și psihoterapia față în față. Cele mai importante avantaje ale colaborării cu un psiholog online sunt următoarele:

  • Confort – nu trebuie să ieși din casă, poți sta într-un loc sigur și să discuți cu un psiholog din bucătărie, dormitor sau sufragerie. În plus, poți alege o oră care îți convine, de exemplu seara după muncă.
  • Economisești timp și bani – pacientul nu trebuie să se deplaseze la cabinetul psihologului, să plătească trenul, transportul public, combustibilul sau parcarea. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care locuiesc în sate sau orașe mici, precum și în străinătate. În plus, lipsa deplasărilor poate fi importantă pentru persoanele cu dizabilități.
  • Siguranța, inclusiv sănătatea, deoarece nu este nevoie să întâlnești alte persoane, ceea ce este deosebit de important în această perioadă, dar și în sezonul gripal în general.
  • Oportunitate mai rapidă de a ajunge la un psiholog – persoanele care lucrează de la distanță admit de obicei ședințe la ore neobișnuite, adică și dimineața sau seara, în birouri staționare și, de obicei, sunt stabilite ore specifice, care nu se potrivesc întotdeauna pacienților.
  • Acces ușor – tot ce ai nevoie este un laptop, acces la rețea și o aplicație instalată.

Se pare că beneficiile ajutorului psihologic online nu pot fi supraestimate. Rezultatele cercetării de până acum au arătat că psihoterapia la distanță aduce aceleași beneficii și rezultate ca și psihoterapia obișnuită. În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că, în unele cazuri (de exemplu, în caz de gânduri suicidale), ar putea fi mai bine să contactezi un psiholog din cabinet.

Cele mai citite articole