Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verificarea centralei termice trebuie realizată periodic (la intervale de maxim 2 ani), această activitate având scopul de a constata nivelul de uzură, eventualele defecțiuni și de a lua măsurile care se impun. 

Cu toate acestea, specialiștii recomandă efectuarea verificării centralei o dată pe an, din motive de prevenție. De reținut că verificarea centralei trebuie efectuată doar de către persoane autorizate în acest sens.

Verificarea centralei înainte de sezonul rece poate ajuta la prevenirea problemelor care pot surveni în timpul sezonului rece, cum ar fi scurgeri de gaze sau blocaje în instalație, ele conducând la întreruperi neplăcute ale furnizării de căldură.

Modul de funcționare al centralei generează efecte directe asupra consumului de gaz. De aceea, toți cei care dețin centrale termice trebuie să asigure verificarea periodică a acesteia, eliminând astfel orice risc de apariție a unor defecțiuni tehnice.

Ce avantaje poți obține prin verificarea la timp a centralei termice?

  • Asigurarea performanței – verificarea periodică a centralei termice îți garantează performanțele înalte ale acesteia. Pentru a fi eficientă, centrala termică trebuie să garanteze o funcționare optimă. Practic, această operațiune îți va asigura temperaturi optime în locuință, în special în timpul nopților geroase sau a zilelor cu temperaturi scăzute. 
  • Prevenirea defecțiunilor – revizuirea la timp a centralei te poate ajuta să depistezi anumite defecțiuni sau probleme care pot scădea performanța ei în timp. Constatate la timp, poți soluționa eficient problemele tehnice. În plus, acest lucru conduce și la o economie a costurilor cu energia pe termen lung.
  • Extinderea durabilității – verificarea centralei termice contribuie la prelungirea perioadei de utilizare a ei și la prevenirea nevoii de reparații sau înlocuiri premature, prin identificarea și remedierea problemelor, în faza incipientă. Aceasta poate oferi un nivel mai ridicat de siguranță și confort, reprezentând și o investiție mai bună pe termen lung în ceea ce privește încălzirea locuinței.

Cele mai citite articole

În contextul evoluției prețurilor la gaze naturale, clienții prioritizează optimizarea consumului, aplicând soluții și măsuri sigure în acest sens. 

Ei pot obține economii substanțiale la facturile de gaze naturale, fără să-și compromită confortul termic, în măsura în care țin cont de anumite aspecte. Verificarea centralei termice este una dintre operațiunile care trebuie avute în vedere.

De asemenea, pentru obținerea unei imagini realiste asupra consumului de gaz al centralei și al valorii facturilor este esențială cunoașterea tarifului pe kWh oferit de furnizor.

Acordă atenție contractului încheiat cu furnizorul de gaze naturale

Este o prioritate să verifici contractul încheiat cu furnizorul de gaze naturale. Dacă oferta actuală nu răspunde în totalitate nevoilor tale de consum, atunci acest lucru îți va influența valoarea facturilor lunare. 

Dacă nu ești mulțumit de actuala ofertă, atunci orientează-te către alți furnizori. Pentru început află care este pret gaze naturale. Analizează ofertele puse la dispoziție de furnizorii de gaze naturale și ia o decizie calculată, în beneficiul tău.

Cele mai citite articole