Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Unul din cele mai importante accesorii ale celor care practica jocul de airsoft şi care poate fi achiziționată dintr-un magazin airsoft in Bucuresti este cureaua tactică. Aceasta este nelipsita atât de pe câmpul de luptă real, cât şi de pe terenul de airsoft. De aceea, cei care deţin o armă airsoft de asalt full metal, plastic sau lemn, au nevoie şi de o curea tactică în care să aibă încredere. 

O curea tactică nouă este mult mai bună decât o curea simplă din pachetele accesibile, fiindcă este realizată din materiale mai rezistente, nu se rupe şi asigură replică airsoft pe parcursul jocului. În plus, cureaua tactică oferă mobilitate şi echilibrează greutatea replicii.

Tipuri de curele tactice pentru arme airsoft

Cele mai citite articole

Există trei categorii importante de curele tactice disponibile pentru armele airsoft, şi anume:

  • curele tactice cu un singur punct de prindere ce permit utilizatorului să mute arma de pe un umăr pe altul foarte uşor. Acestea au un design ce permite o accesare rapidă, indiferent de mişcările la care este supus jucătorul, accesoriile rămân ataşate de corp şi este uşor de accesat. Curelele tactice într-un punct de prindere sunt preferate celor ce practica jocuri airsoft pe distanţe mici şi în interiorul clădirilor, oferind multă mobilitate, astfel încât pot fi acţionate pe partea stânga sau dreapta. Din păcate, distribuirea greutăţii nu este egală, ceea ce face că aceste curele tactice să nu fie preferate de cei ce preferă jocurile cu distanţe lungi de deplasare;
  • curele tactice cu 2 puncte, cele mai întâlnite astfel de accesorii, prevăzute cu 2 clame, ce se prind în 2 poziţii diferite pentru a face replică airsoft mai stabilă. Designul acestor curele ajută utilizatorul să le stabilizeze mai bine atunci când trage, fiind mai echilibrate, mai uşor de purtat, singura problemă fiind desprinderea clemelor pentru a muta cureaua dintr-o parte în alta;
  • curelele tactice în 3 puncte, ce oferă utilizatorilor aceeaşi mobilitate şi accesibilitate ca şi curelele într-un singur punct. Spre deosebire de curelele cu prindere într-un punct, cele cu prindere în 3 puncte au mai multă stabilitate şi sunt mereu la îndemâna utilizatorulu în dreptul şoldurilor. Dezavantajul constă în poziţionarea curelei tactice ce poate deveni complicată uneori, care se poate agăţa în echipamentul tactic. 

Sistemul de prindere al curelei tactice diferă de la un producător la altul, de aceea cureaua se alege în funcţie de model, de preţ, de materiale. 

Cum să te echipezi corect pentru airsoft?

Un adevărat pasionat de airsoft trebuie să fie echipat din cap până-n picioare. Cei care au de gând să participe la un eveniment airsoft au nevoie de un echipament şi de o armă pe măsură. Principalele reguli în acest joc sunt:

  • arma airsoft electrică să aibă ţeava internă curată, bateria încărcată şi acumulatori de rezervă;
  • arma airsoft pe CO2 sau Greengas să aibă ţeava curată, încărcătoare pregătite cu bâle şi gaz, capsule CO2 sau tub de gaz, dar şi manşon şi componente interne unse cu ulei siliconic;
  • bilele corespunzătoare echipamentului folosit;
  • echipament de protecţie airsoft adecvat, precum şi uniforma potrivită;
  • un rucsac echipat cu rezerva de apă, mâncare, batoane energizante, şerveţele, genunchiere, sfoară, lanterna, bandă adezivă, unelte multifuncţionale, pelerina de ploaie, sac de dormit şi haine de schimb.

Cele mai citite articole