Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În prezent, tot mai multe persoane își îndreaptă atenția către amanetarea bijuteriilor din aur dintr-un motiv simplu: au posibilitatea de a obține un împrumut rapid, fără să depună efort și fără să fie nevoite să îndeplinească o mulțime de condiții. 

Spre deosebire de împrumutul obținut din cadrul instituțiilor bancare, unde procedura este mult mai complexă, casele de amanet oferă tuturor posibilitatea de a intra în posesia unei sume generoase de bani fără să aștepte diverse aprobări.

Din fericire, prin intermediul serviciului de amanet de acasă, totul este mult mai simplificat în cazul clientului, care reușește să-și amaneteze bunurile valoroase chiar din confortul propriei case. Odată ce obiectele ajung la agenția de amanet, acestea urmează să fie analizate și evaluate cu atenție de către specialiști. Ulterior, urmează să îi fie comunicată și clientului, în cel mai scurt timp, valoarea ce poate fi acordată pentru bijuteriile amanetate. 

Înainte de a aplica pentru un astfel de împrumut, experții recomandă tuturor persoanelor interesate să se documenteze în mod corespunzător pentru a cunoaște exact care sunt etapele de amanetare a unui obiect. De exemplu, puțini știu, de fapt, în ce constă estimarea împrumutului și evaluarea acestuia sau care este diferența dintre cele două concepte. 

Ce înseamnă estimarea și evaluarea împrumutului?

Cele mai citite articole

Casa de amanet este responsabilă de toate demersurile necesare pentru ca oricine să își poată primi împrumutul într-un timp scurt. Astfel, experții din cadrul acestor agenții au responsabilitatea de a estima valoarea împrumutului, dar și de a-l evalua în mod corespunzător, în momentul în care ajunge în etapa de evaluare.

Estimarea împrumutului este o metodă prin care specialiștii efectuează un calcul orientativ pentru a determina care este valoarea aproximativă a obiectului amanetat sau vândut. Aceștia țin cont și de informațiile furnizate de către proprietar, pentru a stabili un preț care să reflecte cât mai bine valoarea produsului.

În ceea ce privește evaluarea împrumutului, clientul trebuie să știe că aceasta este oferta sumei de bani pe care urmează să o primească. Din fericire, dacă oferta nu i se pare avantajoasă, o poate refuza fără nicio problemă. Bineînțeles, este important de menționat și faptul că greutatea materialelor auxiliare, cum sunt pietrele prețioase veritabile, poate să influențeze pozitiv valoarea sumei finale.

Dacă procedura este acceptată, clientul trebuie să semneze contractul conform căruia este de acord cu regulile impuse de casa de amanet, dar și cu data scadentă la care trebuie să achite tot împrumutul efectuat la care se adaugă și comisionul. 

Din fericire, există și unele agenții care pun la dispoziția clientului posibilitatea de a-și prelungi contractul în cazul în care nu își poate onora împrumutul la data înscrisă în contract. Astfel de detalii trebuie să fie stabilite în prealabil cu agentul casei de amanet.

Cele mai citite articole