Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumpararea hainelor de blana naturala reprezinta o investitie costisitoare, pentru ca au un material la standarde inalte de calitate, dar si pentru ca ajuta la conturarea unui stil puternic personalizat, feminin si elegant. Pentru ca achizitoarea sa se bucure de piesa vestimentara cat mai mult vreme, este necesar sa cunoasca anumite metode si tehnici de intretinere a materialului.

Femeile care isi doresc sa-si cumpere haine de blana naturala, trebuie, astfel, sa ia in considerare sfaturile si sugestiile mentionate mai jos.

3 metode de intretinere corespunzatoare a hainei de blana

1. Nu trebuie sa fie purtata in conditii umede

Haina realizata din blana naturala nu trebuie sa fie purtata pe timp de ploaie, pentru ca umiditatea excesiva afecteaza, in timp, materialul, si ii deterioreaza textura. In cazul in care a fost expusa unor medii umede, trebuie doar sa fie lasata sa se usuce in timp, fara sa se intervina cu diverse surse de incalzire.

2. Curatarea hainelor de blana

Este esential ca piesele vestimentare realizate din blana naturala sa fie curatate de specialisti, care folosesc echipamente adecvate de curatare a unor astfel de produse, astfel incat materialul sa nu fie afectat sub nicio forma.

3. Depozitarea adecvata a hainelor de blana

In momentul in care hainele de blana nu mai sunt purtate si trebuie sa fie depozitate in mod corespunzator pentru sezonul urmator, sunt necesare spatii de dimensiuni generoase si perfect uscate. 

Umiditatea si caldura excesiva, in timp, pot ataca profund materialul, facandu-l sa-si piarda din fire si sa se toceasca. Expertii sugereaza ca temperatura potrivita pentru depozitarea hainelor de blana este cuprinsa intre 10 si 15 grade Celsius.

Nu este recomandat sa se foloseasca huse de protectie, insa cele realizate din plastic trebuie sa fie complet evitate. O astfel de piesa vestimentara are nevoie de aer pentru a-si mentine forma placuta, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa fie ingradita de nicio husa protectoare.

Prin urmare, procedura de intretinere adecvata a hainelor de blana este de-a dreptul esentiala, astfel incat sa isi poata pastra forma si materialul in mod corespunzator.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!