Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Casele de amanet sunt specializate in acordarea de imprumuturi mici la dobanzi relativ mari. Pentru inregistrare, ai nevoie doar de o carte de identitate, iar procesul in sine nu va dura mai mult de 10-15 minute. Suma imprumutului depinde de valoarea bunului gajat. O casa de amanet non stop este o organizatie care emite imprumuturi garantate cu lucruri. 

De exemplu, ai nevoie urgent de bani, dar nimeni nu-ti da. Poate ca mai demult ai facut un imprumut financiar la o banca si ti-ai distrus istoricul de credit cu intarzierile, iar acum, chiar si IFN-urile te refuza. Sau poate ca nu lucrezi oficial si nu iti poti confirma veniturile.

In acest caz, poti duce la casa de amanet un obiect de valoare, cum ar fi un inel de aur, un inel cu diamant, un ceas de aur cu diamante, monede de aur, un obiect electrocasnic etc. Ti se acorda un imprumut, iar obiectul este luat drept garantie. 

Daca duci banii inapoi, tinand cont de dobanda, obiectul amanetat iti va fi returnat. Casa de amanet nu este deosebit de riscata: fie va primi banii de la imprumutat, fie va vinde lucrul gajat si va castiga in continuare. Prin urmare, ei nu sunt interesati de istoricul de credit si de angajarea ta.

Casa de amanet – Cerinte

O casa de amanet legala trebuie sa indeplineasca anumite cerinte:

Numele sau include cuvantul „casa de amanet”. Si invers: daca organizatia nu este o casa de amanet, nu are dreptul sa foloseasca acest cuvant in nume si publicitate. Este deschisa dupa un anumit program sau non stop, asa cum este casa de amanet non stop Bazar. Este angajata in acordarea de imprumuturi, depozitarea lucrurilor, furnizarea de servicii de consultanta si informare cu privire la tot ceea ce tine de casa de amanet. Orice alte activitati pentru casele de amanet sunt interzise.

Nu pot folosi si elimina lucrurile clientilor care sunt gajate. De exemplu, un angajat al casei de amanet nu poate purta inelul unui client, chiar daca acesta isi doreste cu adevarat. Trebuie sa prezinte rapoarte cu privire la activitatile sale la Banca Centrala a Romaniei. Proprietatea gajata trebuie depozitata in spatii unde va fi protejata de daune si furt. In caz contrar, casa de amanet este obligata sa plateasca daune pe cheltuiala sa.

Case de amanet sigure

Cel mai comun tip de casa de amanet este cea care primeste obiecte de aur, argint, diamante, obiecte electrocasnice. Accepta bijuterii din metale pretioase. Exista o cerinta suplimentara pentru astfel de case de amanet – trebuie sa fie inregistrate in Registrul comertului. 

Pentru a verifica daca o casa de amanet are  dreptul de a accepta bijuterii, cauta numele acesteia in registrul persoanelor juridice si al antreprenorilor individuali care efectueaza operatiuni cu metale si pietre pretioase.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!