Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Majoritatea clienților casnici își asigură confortul termic în locuință prin intermediul unei centrale termice pe gaz. În special atunci când au un acces facil la rețea. Majoritatea centralelor de acest tip au o putere de 24 kW, ele fiind ideale pentru apartamente și case cu dimensiuni mici. Centralele pe gaz sunt foarte ușor de utilizat, au un randament foarte bun și nu necesită o întreținere complexă, comparativ cu alte sisteme de încălzire.

Dincolo de aceste aspecte, o întrebare tot mai des întâlnită astăzi este legată de cât consumă o astfel de centrală, mai ales în contextul evoluției prețurilor la gaze naturale.

Cât consumă o centrală pe gaz?

Răspunsul la această întrebare nu este unul exact deoarece fiecare locuință prezintă o serie de particularități, care determină consumul centralei. Pentru a aproxima care este consumul, cea mai bună metodă pe care o ai la îndemână este să analizezi factorii care influențează consumul de gaz. În acest sens, este necesar să ai în vedere:

  • numărul orelor de funcționare a centralei în timpul zilei, 
  • numărul de zile din luna analizată;
  • consumul înregistrat;
  • pret gaze naturale.

Cele mai citite articole

Pentru a estima cu aproximație consumul este esențial să cunoști care este prețul gazelor naturale, aplicat de furnizorul tău. Spre deosebire de ceilalți factori luați în calcul, prețul gazelor naturale poate să varieze. Din acest motiv, este important să te informezi constant asupra schimbărilor care apar pe fondul evoluției prețurilor la gaze naturale.

Prin urmare, pentru a avea un răspuns la întrebarea legată de consumul centralei tale, cel mai important lucru este să acorzi atenție: modului de funcționare al centralei, caracteristicile definitorii ale casei și bineînțeles, tariful pe kWh oferit de furnizorul tău. Bifând acești parametrii, vei putea realiza un calcul estimativ al consumului sistemului tău de încălzire.

În plus, ai în vedere și mentenanța centralei termice. Ai grijă să verifici periodic sistemul de încălzire al locuinței. Doar în felul acesta te asiguri că centrala funcționează în parametri normali și nu are defecțiuni care ar putea genera pierderi de energie. 

Cele mai citite articole