Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pentru a-ți deschide propria patiserie este nevoie de o bună documentare înainte. Ca majoritatea afacerilor din domeniul alimentar, acesta nu a întâmpinat multe dificultăți și nu a fost supus riscurilor privind reducerea profitului. 

Primul pas îl reprezintă realizarea unui plan de afaceri, în care să-ți stabilești:

  • Suma investită;
  • Planul de marketing;
  • Obiectivele și strategiile afacerii.

Ce aspecte ai în vedere pentru deschiderea unei patiserii?

Este important ca prin business-ul tău să oferi clienților o experiență nouă, diferită față de ce există deja pe piața țintă. Poți avea succes dacă ești mereu la curent cu nevoile lor, oferind produse de calitate.

Pentru deschiderea patiseriei trebuie să iei în calcul:

  1. Locația 

Pentru orice afacere, locația reprezintă un element cheie, ce contribuie la succesul ei. Este important să iei în considerare aspecte precum:

  • Atracția zonei – este important să alegi o zonă în funcție de segmentul tău țintă. Spre exemplu, dacă dorești să comercializezi produse de patiserie tradiționale, poți să-ți alegi locația aproape de centrul orașului;
  • Zona aglomerată – este esențial să ții cont de persoanele ce trec prin fața patiseriei tale. Este bine să alegi o zonă cu potențial din acest punct de vedere (școli, centre comerciale);
  • Mobilierul – în funcție de stilul pe care dorești să te îndrepți, îți vei alege și mobilierul și vitrinele pentru patiserie. Spre exemplu, dacă optezi pentru produse tradiționale, clar vei alege mobilierul cu un design tradițional.
  1. Echipamente și ustensile

Acestea reprezintă o parte importantă din afacerea ta. Pentru a realiza produsele dorite este nevoie de toate echipamentele și ustensilele de bază. Poți opta pentru echipamente și accesorii Horeca de la Conti Grup, fiind un distribuitor de mare încredere pentru partenerii săi. 

 Vei avea nevoie de:

  • Malaxoare;
  • Mașini turat foietaj;
  • Mese frigorifice patiserie;
  • Cuptoare patiserie;
  • Mixere planetare;
  • Ustensile și accesorii (cuțite, site patiserie, spatule și pensule profesionale etc.)
  1. Înființarea societății și autorizările de funcționare

După ce ai ales spațiul, este nevoie de o întocmire a documentelor pentru ca patiseria ta să funcționeze legal. Este important să obții toate avizele de funcționare. Ca recomandare, poți apela la un avocat pentru a te îndruma în aceste proceduri.

  1. Recrutare personal

Atunci când îți vei alege personalul este important să ții cont de experiența vastă a unui patiser și cursuri pe acest segment, pentru a pregăti produse de cea mai bună calitate. De asemenea, este esențială instruirea personalului privind:

  • buna comunicare cu clienții;
  • tehnicile de vânzare.
  1. Strategii de marketing

Promovarea patiseriei tale este un alt pas important, care îți poate asigura succesul. Poți investi în:

  • reclame;
  • oferte, 
  • publicitate online (pagini de Facebook).

Concluzie

Foarte multe persoane care își îndreaptă atenția spre acest sector aspiră să devină patiseri și să ofere clienților propriile delicatese. Însă, pentru a îndeplini acest vis este nevoie de mult studiu legat de piața țintă și de preferințele clienților în materie de produse de patiserie.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!