Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Culoarea lentilelor ochelarilor tăi de soare nu are legătură cu protecția UV pe care o oferă aceștia, dar este extrem de simportantă din punct de vedere al confortului. În acest articol poți afla mai multe despre condițiile pentru care sunt recomandate cele mai populare culori disponibile.

Criterii de care să ții cont în alegerea culorii lentilelor

Criteriile de care trebuie să ții cont in alegerea culorii lentilelor ochelarilor de soare sunt numeroase si pornesc de la preferințele personale, evident. Dar nevoile individuale sunt cel puțin la fel de importante și ele țin de activitățile desfășurate, starea vremii și gradul de luminozitate. Poți alege ochelari de soare cu lentila mov de pe Lensa.ro și vei avea un look irezistibil, dar care sunt condițiile pentru care aceștia reprezintă cea mai bună alegere?

Dacă petreci mult timp pe apă sau faci sport în aer liber, e indicat să optezi pentru lentile gri sau maro, care reduc strălucirea și reflexiile și îți oferă o vizibilitate mai bună. Pe de altă parte, dacă petreci mai mult timp în oraș sau la volan, poți alege lentile gri sau verzi, care filtrează lumina albastră emisă de monitoare.

Starea vremii poate influența și alegerea culorii lentilelor ochelarilor de soare. În zilele însorite, lentilele maro sau gri sunt cele mai recomandate, deoarece reduc strălucirea și reflexiile soarelui. În zilele înnorate sau cu lumină difuză, poți opta pentru lentile galbene sau portocalii, care cresc contrastul și îmbunătățesc claritatea vizuala..

Lentile maro

Lentilele maro sunt o alegere populară pentru ochelarii de soare, datorită multiplelor beneficii pe care le oferă. Acestea protejează împotriva luminii albastre, reducând astfel oboseala ochilor și prevenind posibile daune la nivelul retinei. Potrivite pentru sporturile în aer liber, lentilele maro oferă un contrast clar și ajută la reducerea strălucirii solare, ceea ce le face ideale pentru activități precum ciclism, golf sau schi.

Lentilele maro pot îmbunătăți vizibilitatea și contrastul în condiții cu lumină slabă, cum ar fi zilele înnorate. Ele permit pătrunderea unei cantități mai mari de lumină decât lentilele gri sau negre, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, lentilele maro sunt ideale pentru persoanele care petrec mult timp în fața ecranelor de calculator sau telefoane mobile. Lentilele maro reduc lumina albastră și pot ajuta la prevenirea acestor probleme.

Lentile gri

Lentilele gri sunt una dintre cele mai populare opțiuni. Acestea au un efect excelent de reducere a luminii puternice și a reflexiilor, fiind ideale pentru activități în aer liber, pentru condus și pentru sporturile de apă. Pot fi o alegere bună pentru persoanele care au nevoie să își protejeze ochii în timpul expunerii prelungite la soare.

În plus, lentilele gri oferă o vedere mai naturală decât alte culori de lentile. De asemenea, acestea pot fi mai confortabile pentru ochi și pot reduce oboseala vizuală.

Un alt avantaj al lentilelor gri este că acestea sunt versatile și se potrivesc cu majoritatea formelor de față. Ele constituie o opțiune sigură dacă nu știi ce culoare să alegi sau dacă vrei să ai un aspect clasic și elegant. Lentilele gri sunt ideale pentru activitățile în aer liber și pentru a conduce, deoarece reduc lumina fără a distorsiona culorile.

Lentile galbene

Lentilele galbene sunt ideale pentru activitățile sportive în aer liber, cum ar fi ciclismul sau alergarea, deoarece îmbunătățesc contrastul și profunzimea câmpului vizual. Lentilele galbene pot reduce oboseala ochilor și îmbunătăți performanța în timpul activităților sportive în aer liber. Ele sunt potrivite și pentru condus, mai ales în condiții de ceață, la crepuscul sau la răsărit, când cantitatea de lumină este limitată.

Lentile verzi

Lentilele verzi au un efect similar celui al lentilelor gri sau maro, dar câștigă puncte în plus la capitolul acuitate vizuală datorită faptuului că asigură un contrast net superior acestora. În plus, ele transmit culorile într-un mod mult mai realist, ceea ce le face potrivite atât în medii însorite, cât și în condiții de luminozitate redusă.

Lentile albastre

Lentilele albastre sunt o alegere populară pentru ochelarii de soare datorită beneficiilor pe care le oferă. Acestea pot ajuta la reducerea oboselii ochilor și la îmbunătățirea contrastului în timpul activităților în aer liber. 

Este recomandat să porți ochelari de soare cu lentile albastre în situații în care este nevoie de o claritate mai bună și de o protecție superioară împotriva razelor UV, de exemplu atunci când conduci sau petreci mult timp în aer liber, în special pe timp de vară sau la altitudini mari. 

Lentile roșii

Lentilele roșii pot ajuta la creșterea contrastului și la îmbunătățirea vizibilității în condiții de lumină scăzută sau pe vreme înnorată. Această caracteristică le face ideale pentru sporturile de iarnă, cum ar fi schiul sau snowboardingul, dar și pentru condus.

În plus, dacă ești în căutarea unui aspect unic și interesant pentru ochelarii tăi de soare, lentilele roșii pot fi o opțiune atractivă. Ele adaugă o notă de culoare și stil la ținuta ta preferată și pot fi purtate cu succes atât în oraș, cât și la plajă sau la evenimente în aer liber.

Criteriile de care ar trebui să ții cont în alegerea culorii lentilelor ochelarilor de soare depind în mare parte de activitățile pe care le vei desfășura și de condițiile meteo în care îi vei folosi. Desigur, trebuie să ții cont și de preferințele și gusturile personale. 

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!