Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Industria IT a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimii ani. Tehnologia a reușit să se infiltreze în fiecare aspect al vieții. Majoritatea domeniilor depind de mecanisme și algoritmi inteligenți pentru a funcționa la capacitate maximă. 

Tocmai de aceea, se află pe lista preferințelor celor care sunt în căutarea unui job. Motivul principal pentru o asemenea situație este remunerația financiară, dar și posibilitățile oferite de o eventuală promovare. Însă, există și alte aspecte care au determinat candidații să opteze pentru un loc de muncă în domeniul IT și anume: 

  • Flexibilitatea programului – Munca în IT nu te va epuiza și nici nu te va împiedica să-ți petreci timp cu cei dragi. Vei avea suficientă energie pentru toate activitățile zilnice. 
  • Posibilitatea de a lucra de acasă – Munca de acasă vine la pachet cu avantaje diverse, mai ales dacă locuiești departe sau ești o persoană care apreciază confortul. 
  • Oportunități diverse – Există numeroase variante de joburi în IT, ceea ce îți permite să alegi fix ceea ce se potrivește competențelor tale. În plus, dacă apelezi la o firma recrutare IT, lista oportunităților de evoluție se va actualiza constant.

Top 3 joburi foarte căutate la momentul actual în industria IT

Cele mai citite articole

Te întrebi care au fost cele mai vizate joburi de candidați în 2022? 

Iată o listă cu top 3 variante foarte căutate de candidații care își doresc o carieră în domeniul IT:

  1. Full-stack developer – este cel care se ocupă atât de activitățile de front-end, cât și de cele back-end. Derulează astfel toate etapele construirii unui site. Cei care dețin titulatura de full-stack developer se află și în topul preferințelor firmelor în căutare de talente.
  2. DevOps – Cererea pentru un inginer DevOps a devenit din ce în ce mai ridicată de-a lungul anilor. Principalele atribuții pe care le are este de a supraveghea și implementa modificările aferente în ciclul de dezvoltare al unui site web. Se ocupă de activitățile de codare, mentenanță și definitivare a actualizărilor. 
  3. Dezvoltator de aplicații – Este responsabil de crearea, testarea și programarea aplicațiilor web sau pentru mobil. Jocurile pe telefon se numără printre cele mai apreciate opțiuni, tocmai pentru că generează venituri substanțiale. 

Industria IT este una care oferă numeroase oportunități de evoluție celor interesați să se bucure de o carieră promițătoare. Printre avantajele pe care le oferă se numără diversitatea joburilor disponibile, dar și pachetele de beneficii atractive. În anul 2022, printre posturile care au câștigat cele mai multe aprecieri din partea celor pasionați de industria IT se numără și full-stack developer, DevOps și dezvoltator de aplicații. 

Cele mai citite articole