Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ai un bar sau un restaurant? Dacă ai răspuns cu „DA” la această întrebare, atunci cu siguranță vei avea nevoie și de un echipament producător de gheață. Uită de pungile de plastic sau matrițele de gheață care ocupă spațiu în congelator inutil.

Dacă crezi că una dintre acele mașini pentru cuburi de gheață de la distribuitorii autohtoni este soluția ideală în cazul localului tău, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a cumpăra acest aparat minune care îți va salva timp și bani.

Principalii factori care ar trebui să fie luați în considerare, atunci când cumperi o mașină de fabricat cuburi de gheață:

  • locația unde vei așeza mașinia de fabricat gheață cu diferite forme;
  • tipul/tipurile de forme de gheață suplimentare care le poate produce pe lângă cel de bază (cuburi);
  • capacitatea echipamentului (câte kg de gheață poate produce în 24 de ore sau la un ciclu de funcționare);
  • funcțiile specifice ale mașini de gheață aleasă și tehnologia de răcire pe care o folosește.

Un utilaj de fabricat gheață este o mașină specială de refrigerare capabilă să producă cantități mari de gheață. De fapt, principiul de funcționare al echipamentului profesional este același cu acela al celui din congelatorul de acasă. O diferență semnificativă este prezența conectării la sistemul de alimentare cu apă, precum și modul de scoatere a formelor de gheață.

Dispozitivul producător de gheață include un compresor, un condensator, un evaporator și un mecanism de expansiune. Elementele structurale suplimentare asigură funcționarea automată și fără probleme.

În funcție de model, dispozitivele sunt echipate cu diferite feluri de evaporatoare. Există mașini producătoare de gheață care pot produce doar o anumită formă (cuburi, cel mai adesea). Pentru a realiza astfel de matrițe, evaporatorul trebuie să aibă o formă similară cu aceea în care se produce gheața respectivă.

Pentru producerea de gheață în formă de fulgi, evaporatorul poate avea orice formă. Gheața este ciobită din ea cu ajutorul unor unelte speciale și apoi zdrobită. Procesul de înghețare în aparatul de fabricat gheață cu fulgi este continuu.

Există multe tipuri de mașini de gheață care diferă după:

  • modul de umplere a apei;
  • metoda de răcire;
  • forma produsului produs;
  • performanță;
  • producător.

Toate aceste criterii afectează în mod direct calitatea echipamentului și a produsului final.

În funcție de metoda de umplere a apei, se disting generatoarele de gheață:

Umplere manuală: lichidul este turnat într-un recipient special prevăzut din proiectare;

Umplere automată: jetul este furnizat din sistemul de alimentare cu apă potabilă și impune instalarea filtrelor de curățare sau utilizarea dedurizatorilor.

Utilajele de fabricat gheață utilizează două tipuri de răcire:

Aerul. Este o tehnologie de producție de gheață care asigură un consum economic de apă, în timp ce trebuie asigurată o bună ventilație în jurul dispozitivului, iar temperatura aerului ambiant nu trebuie să depășească de obicei + 35 sau 40 grade Celsius. În caz contrar, performanța mașinii va scădea, iar cuburile ce se produc vor fi deformate sau incomplete.

Apă. Este o metodă de înghețare ce presupune costuri ridicate cu apa (3 – 7 litri pentru răcire pentru fiecare litru productiv), dar economisește până la 10% din energie electrică. Astfel de unități pot fi de dimensiuni mai reduse și pot fi instalate împreună cu alte dispozitive, pot fi operate la temperaturi ridicate, cu umiditate ridicată .

Conform metodei de instalare, mașinile de fabricat gheață pot fi puse:

Independent. Acestea sunt instalate permanent conectate la o sursă de apă și le găsim adesea în supermarketuri, cantine și restaurante mari. Modelele sunt echipate cu un rezervor special de stocare a gheții rezultate. Se disting printr-o productivitate ridicată.

De blat (tejghea). Suntdispozitive suficient de compacte și funcționale capabile să producă până la 40 kg de gheață pe zi. Aparatul de fabricat gheață de blat este potrivit pentru un bar sau o cafenea mică unde nu există nicio modalitate de conectare la alimentarea cu apă.

Cu încorporare sub tejghea. Este un echipament de bar ideal, care poate fi integrat în tejgheaua de bar. Aparatul de fabricat gheață poate fi conectat atât la o sursă de apă, cât și la un butoi de apă.

Intră pe tcromania.com dacă vrei și tu să comanzi un aparat de produs cuburi de gheață performant!

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!