Cea mai delicioasă reţetă de ostropel de pui cu ciuperci şi garnitură de mămăliguţă

Una din cele mai vechi şi mai apreciate reţete de către adulţi şi copii deopotrivă, o reţetă pe care o preparau bunicile la ţară dintr-o găină mai fragedă de curte proaspăt tăiată este aceea de ostropel de pui. Reţeta originală este simplă, însă acum lucrurile au mai evoluat şi astfel a apărut ostropelul cu diferite garnituri şi ingrediente. Cert este că pentru un gust asemănător cu ostropelul de demult este necesar să se folosească o carne de pui fragedă, crescută în mod corect, cum este carnea de pui La Provincia. Ostropelul de pui este un fel de mâncare uşor, delicios şi săţios, potrivit pentru prânz şi cina deopotrivă, uşor de preparat şi cu succes garantat!

Ingrediente pentru ostropel de pui cu ciuperci şi garnitură de mămăliguță caldă

Ostropelul de pui cu ciuperci le va aduce aminte invitaţilor la masa de gustul din copilărie, cu toate că este uşor îmbunătăţit de gustul de ciuperci. Pentru a prepara ostropel pentru întreaga familie, să poată fi consumat cald la o masă sunt necesare următoarele ingrediente:

·  4 pulpe de pui cu sau fără piele şi os/ 2 bucăţi de piept de pui dezosate/ o caserolă de aripioare;

·  1 ceapă mare;

·  2 căpăţâni de usturoi;

·  1 ardei kapia roşu sau 1 ardei gras roşu;

·  1 linguriţă de cimbru uscat;

·  500 de grame de ciuperci champignon;

·  sare şi piper după gust;

·  boia dulce după gust;

·  câteva linguri de ulei;

·  pastă de tomate (o ceaşcă) sau roşii în bulion sau roşii coapte şi decojite;

·  vin alb (o ceaşcă);

·  o legătură de pătrunjel.

Cum se prepară ostropelul de pui cu ciuperci?

Pentru a prepara ostropelul de pui cu ciuperci, se vor respecta următorii paşi:

·  se sărează şi se piperează carnea de pui pe toate părţile;

·  se pune carnea la prăjit în tigaie cu 3 linguri de ulei până se prăjeşte în mod uniform pe toate părţile;

·  se scoate carnea pe un platou curat;

·  se adăugă în uleiul în care a fost prăjită carnea de pui ceapă, ciupercile, ardeiul şi usturoiul pişat şi se lasă la călit câteva minute;

·  se adăugă în tigaie un pahar de vin şi pastă de tomate şi puţină apă;

·  se adaugă condimentele şi se lasă la fiert 15 minute;

·  se adaugă bucăţile de pui şi se mai lasă încă 15 minute pe foc până când carnea este moale şi fragedă;

·  se adăugă la sfârşit pătrunjelul proaspăt tocat mărunt.

Cum se serveşte ostropelul de pui cu ciuperci?

Ostropelul de pui cu ciuperci se serveşte cu:

·  garnitură de piure de cartofi;

·  cartofi copţi;

·  pilaf simplu;

·  salată de vară sau de primăvară;

·  mămăligă caldă;

·  chifle calde;

·  murături.

Pentru că totul să fie gata la timp, este necesar ca mămăligă să fie pusă la foc atunci când legumele încep să fiarbă în cadrul ostropelului. O mămăligă mai delicioasă şi mai gustoasă se obţine dacă este fiartă în lapte sau dacă este pregătită la foc mic.