Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Copiii primesc multe cadouri de la părinții lor, bunicii, mătușile, unchii, familia extinsă, prietenii. Adorăm cumpărăturile de sărbători și oferirea de cadouri, dar de multe ori ajungem să primim atât de multe cadouri pentru copii. O mulțime de cadouri și nu sunt întotdeauna o idee bună. Uneori, copiii pot obține atât de mult încât nu mai apreciază nimic.

Regula celor 4 cadouri spune să limitați numărul de cadouri pe care le cumpărați copiilor dvs. la patru, câte unul din fiecare dintre cele patru categorii:

·  ceva pe care îl doresc,

·  au nevoie,

·  îl poartă și

·  îl citesc.

Este o modalitate ușoară de a-i învăța pe copiii tăi că nu pot avea tot ce vor.

Ceva ce vor

Acesta este un cadou pe care copilul îl alege pentru sine și este de obicei „marele” cadou pe care îl primesc. Ei pot face o listă cu câteva opțiuni, iar părinții pot decide sau pot alege un singur lucru și asta vor primi. O parte din distracția de a obține un cadou este surpriza, astfel încât lista de alegeri pare mai interesantă.

Iată câteva idei pentru categoria „Ceva ce vor” din

Cele mai citite articole

·  Lecții de pian

·  Căști

·  Jocuri 

Ceva de care au nevoie

În funcție de vârsta copilului, acest lucru ar putea depinde de ei sau de părinți. Pentru un copil, ar putea fi o bicicleta. Pentru un adolescent care merge la facultate în toamnă, ar putea fi un laptop. 

Ceva de purtat

Având în vedere că patru cadouri nu sunt o sumă copleșitoare, poate faceți cadoul din această categorie puțin mai bun: cercei tortițe pentru copii, pentru fete și o pereche nouă de adidași pentru băieți. 

Ceva de citit

Pentru unii dintre noi, acest lucru se suprapune cu prima categorie. Cărțile sunt cele mai bune cadouri ! Dacă copilul tău este foarte mic, poate cărți cu animale și țări, ca să învețe noi animale și pentru copiii mai mari, setul complet al lui Harry Potter sau lucrările întregi ale autorului lor preferat.

Copiii care se angajează în captivarea lacomă de cadouri în timpul sărbătorilor suferă ramificații sociale și emoționale negative care se extind cu mult dincolo de copilăria lor. Potrivit unui studiu al Universității din Missouri, ca adulți, acești copii sunt mai predispuși la datorii pe carduri de credit, jocuri de noroc și cumpărături compulsive.

Urmăriți cadouri care sporesc creativitatea, talentele sau abilitățile motorii, cum ar fi instrumentele muzicale, vopselele, camerele etc. Copiilor le place să descopere noi talente. Le întărește stima de sine și încrederea. De asemenea, ei învață că nu au nevoie de bunuri excesive pentru a se simți bine cu ei înșiși.

Copiii ai căror părinți îi încurajează să ofere cadouri altora experimentează un sentiment mai puternic de comunitate și interconectare. Ajutați-vă copiii să învețe valoarea oferirii, implicându-i în activități altruiste, cum ar fi munca voluntară sau ajutându-i pe cei care au nevoie.

Cele mai citite articole