Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Modelele de vitrine frigorifice verticale sunt un tip popular de tehnologie modernă pentru răcirea și afișarea produselor alimentare perisabile. Acest echipament este solicitat în cafenele și restaurante, în supermarketuri, chiar și unități de fast-food. În cele mai multe cazuri, antreprenorii decid să cumpere o vitrină frigorifică profesională pentru prezentarea produselor finite ori semifabricatelor. 

Înainte de a alege un anume model de vitrină frigorifică verticală, trebuie să te decizi asupra tipului principal de vitrină de care ai nevoie.

Există două tipuri de vitrine frigorifice verticale, după temperatura ce poate fi setată:

echipamente cu răcire medie pentru produse refrigerate, ce pot fi setate în intervalul -1…. +15 grade Celsius);

echipamente cu răcire joasă pentru produse congelate, ce pot să fie de la -12……-24 grade Celsius).

Vitrine frigorifice după tipul de răcire

– statică;

– ventilată.

  • Răcirea statică este utilizarea fluxului natural de aer rece în cadrul afișajului produsului.
  • Răcirea ventilată este o răcire forțată a zonei de afișare a produsului de către un ventilator.

Răcirea ventilată este mai eficientă, dar este de dorit să se folosească pentru produsele ambalate. În schimb, dacă se va utiliza pentru mezelurile crude sau produse neambalate, acest lucru poate cauza crăparea și uscarea produselor stocate în interiorul vitrinei.

Vitrinele verticale profesionale după sistemul de frig:

  • cu unitatea încorporată;
  • la distanță.

Alegerea tipului de unitate depinde de suprafața medie de vânzare cu amănuntul.

Conform specialiștilor din domeniu, pentru supermarketurile mai mari de 400 – 500 m.p., este mai bine să se folosească unități cu frig extern, ceea ce va permite localizarea unității frigorifice într-un singur loc, reducându-se nivelul de zgomot și emisia de căldura în zona de vânzare.

Pe de altă parte, vitrinele verticale moderne cu dezghețare automată sunt tot mai răspândite în prezent, de aceea este bine să alegi și tu un astfel de model. 

Cele mai citite articole

Pentru o mai bună protecție împotriva pierderilor de frig, este mult mai indicat să se folosească vitrine frigorifice verticale închise, cu uși glisante sau batante.

Iluminatul cu LED este un element foarte important la o vitrină frigorifică verticală în încurajarea clienților să cumpere produse dintr-un astfel de echipament.

Prețul unei vitrine frigorifice verticale depinde de mai mulți factori:

1. volumul și dimensiunile acesteia;

2. sistemul de răcire (încorporat sau exterior);

3. prezența unui număr mai mare de rafturi, iluminare suplimentară a rafurilor, componente mai scumpe ale unității frigorifice etc.

Costul unei vitrine frigorifice profesionale de calitate include de multe ori și livrarea și montajul vitrinei frigorifice.

În funcție de tipul de model, de caracteristicile sale funcționale și de caracteristicile produsului în sine (refrigerare sau congelare), termenul de valabilitate poate varia de la câteva ore până la câteva luni. 

Principalele avantaje ale unei vitrine frigorifice verticale

În interiorul compartimentului de răcire se menține nivelul optim de temperatură și umiditate, ceea ce asigură menținerea prezentării și păstrarea tuturor proprietăților organoleptice (gust, miros, consistență etc.).

La alegerea unui echipament frigorific potrivit pentru tine, experții recomandă să se acorde atenție dimensiunilor și tipului modelului (universal, pentru produse congelate, pentru cofetărie, vitrină pentru diferite ingrediente alimentare etc.). 

Vitrinele cu geam curbat au un aspect mai atractiv, dar prețul celor cu geam drept este mai accesibil. La cumpărare, merită să corelezi lățimea ușii spațiului de vânzare cu amănuntul cu lățimea echipamentului frigorific.

Consultanții TC Romania Crown Cool sunt pregătiți să ofere orice informații suplimentare despre fiecare utilaj HoReCa din oferta lor comercială și să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru afacerea ta.

Cele mai citite articole