Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

În magazinele de specialitate există numeroase rame de ochelari pentru copii în cele mai interesante forme, culori și abordări, pentru o experiență distractivă și relaxată. Pentru alegerea ramelor de ochelari potrivite micuțului tău trebuie să îl incluzi în decizie. Dacă designul poate fi ales de copil, tu va trebui să ai în vedere dimensiunea ramelor și materialul din care sunt confecționate, pentru confort și siguranță. 

Dacă micuțul tău a fost diagnosticat cu un viciu de refracție pentru corectarea căruia are nevoie de ochelari de vedere, alegerea ramelor ideale poate fi o sarcină dificilă, dacă te gândești la gama variată existentă în centrele dedicate. Îți spunem în continuare cum să achiziționezi ramele de ochelari pentru copilul tău care să combine gusturile lui și nevoile reale. 

1. Design atractiv

Mergi la cumpărături cu micuțul tău și alege din modelele de rame ochelari de vedere pentru copii, după ce vă consultați! Pentru prima dată micuțul tău se poate simți nesigur să poarte ochelari de vedere, un motiv în plus să îl incluzi în achiziția unor rame cu design modern și atractiv. 

Ramele de ochelari pentru copii sunt colorate și au un aspect deosebit, multe fiind produse de firme celebre. Cumpără rame de ochelari pentru micuțul tău de calitate, rezistente și durabile, din magazinele de profil, cu tradiție! 

2. Metal, plastic sau acetat?

Ramele de ochelari pentru copii sunt confecționate din materiale diferite și cu toate acestea sunt flexibile, rezistente și au aproximativ aceeași greutate. Te poți îndrepta spre ramele cu cadru complet din metal, plastic sau acetat. 

Aici facem precizarea că trebuie să ții cont de sensibilitatea micuțului tău. Dacă a dezvoltat până acum o alergie este posibil ca ramele de ochelari din metal să nu fie potrivite nevoilor sale. Pentru a evita apariția unor probleme trebuie alese ramele hipoalergenice. 

3. Mărimea ramelor

Evident, în funcție de prescripția medicală și dioptriile necesare, ramele de ochelari pentru micuțul tău pot fi mai înguste sau mai late. Forma feței sale ar trebuie să fie avută în vedere, precum și modul în care se așează ramele pe nasul încă în dezvoltare al copilului. 

Cele mai citite articole

Rama de ochelari trebuie să fie poziționată perfect pe nas și să îi ofere copilului posibilitatea de a privi și vedea fără efort, atât în partea superioară, cât și în zona periferică. 

4. Sistemul de prindere al lentilelor

Puntea nazală existentă în cazul ochelarilor pentru copii are forme și dimensiuni diferite de la un model de ramă la altul. Chiar dacă lentilele sunt ancorate în rame solide și au punte nazală corespunzătoare nasurilor mici, verificarea cu atenție a modului în care ramele se așază pe față și a punctelor de contact cu tenul cade în sarcina părintelui, pentru starea de bine a copilului. 

Prezența pernițelor nazale aduce un plus de confort celui mic, așadar un model cu astfel de dispozitive este indicat și necesar. 

5. Rame cu brațe flexibile

Este adevărat că micuțul tău nu va fi foarte atent la operațiunea de așezare și cea de scoatere a ochelarilor de la ochi și va trage brusc de aceștia. Ramele cu brațe flexibile sunt potrivite, se pliază fără probleme și au rezistență sporită la manevrare. 

Lungimea brațelor ochelarilor trebuie ajustată perfect pentru ca vederea micuțului tău să fie perfectă, clară și corectă, iar ramele să fie poziționate pe nas central, să nu coboare și nici să nu fie prea aproape de ochi. 

6. Accesorii: șnur sau curea

În cazul unui copil mic care trebuie să poarte ochelarii de vedere pe tot parcursul zilei poate fi eficient un sistem de prindere a ramelor cu șnur sau curea elastică. Accesoriul este bun pentru momentele în care copilul va scoate ochelarii de la ochi o scurtă perioadă. 

Un toc sau etui este necesar pentru păstrarea ochelarilor în condiții de siguranță deplină în perioadele în care nu sunt folosiți. 

Alegerea ramelor de ochelari pentru micuțul tău trebuie făcută numai din magazine de specialitate, iar produsul pentru care optezi să fie de cea mai bună calitate. Consultarea copilului este importantă, cel mic va înțelege că părerea lui contează, iar la final va avea ochelari de vedere cu design atractiv, confortabili, cu care se va simți încrezător în fiecare zi în care va trebui să îi poarte. 

Cele mai citite articole