Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stomatologia pediatrica, cunoscuta si sub numele de pedodontie sau stomatologie copii, este o ramura de specialitate care se concentreaza pe tratarea tinerilor si copiilor. Medicii stomatologi pediatrici, cunoscuti si sub numele de pedodontisti, sunt specializati in problemele specifice copiilor si cel mai important, au toate cunostintele si rabdarea necesara pentru a ii ajuta pe acestia sa ramana cuminti pe scaune si sa interactioneze cu medicul si cu instrumentarul, fara teama.

Ingrijirea dentara in stomatologie copii

Dupa absolvirea unei institutii acreditate si obtinerea unei licente, unui medic stomatolog general i se permite sa trateze pacientii de orice varsta. Cu toate acestea, la fel ca in medicina generala, exista anumite conditii complexe care necesita expertiza unui medic pediatru. Pedodontistii se specializeaza astfel in stomatologie copii pentru a putea sa abordeze toate problemele dentare specifice acestora.

Unele sarcini specializate ale pedodontistilor includ:

  • Examenele de sanatate orala la sugari;
  • Distribuirea medicamentelor de relaxare;
  • Consiliere speciala in nutritie;
  • Ingrijire dentara de urgenta;
  • Managementul spatiului  ramas dupa pierderea prematura a unui dinte primar;
  • Descurajarea obiceiurilor gresite cum ar fi sugerea degetului sau troznirea dintilor.

Cele mai citite articole

Stomatologii pediatri isi folosesc, de asemenea, expertiza pentru a evalua si recomanda cele mai bune produse pentru gurile mici. De exemplu, periutele de dinti cu baterie pentru copii sunt grozave pentru indepartarea placii, iar personajele prezente pe periutele speciale pentru copii ii vor face pe acestia sa se distreze si sa se simta bine in timpul periajului.

Un cabinet prietenos si primitor este, de asemenea, esential pentru stomatologie copii. Echipamentul dentar de dimensiuni speciale pentru examene este important. Decorul salii de examinare ar trebui sa fie atragator si pentru tineri si de aceea se tine cont de elemente de design cum ar fi vopseaua de perete colorata si picturile murale. Jocurile, revistele pentru copii si chiar un TV cu desene animate in  zona de asteptare ajuta copiii sa se relaxeze si sa prinda curaj.

Stomatologii pediatri lucreaza din greu pentru a mentine zambetele copiilor stralucitoare si sanatoase. Cand o vizita stomatologica este o experienta pozitiva, copiii pot fi fericiti sa se intoarca la fiecare sase luni pentru efectuarea controlului. Si pentru asta, parintii vor fi recunoscatori.

Copiii ar trebui sa ajunga periodic in cabinetul medicului stomatolog in conformitate cu recomandarile specialistilor. Acesta este si motivul pentru care recomandam vizitele la stomatologi specializati in stomatologie copii, pentru ca acestia au toate cunostintele necesare pentru a determina copiii sa coopereze. Un copil care nu se teme de detist se va transforma intr-un adult dornic sa se ocupe intens de sanatatea lui orala si care va avea o dantura mai sanatoasa si un zambet mai frumos, pentru ca stie de mic cum sa aiba griji de dintii sai.

Cele mai citite articole