Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Părinţii copiilor hrăniţi cu lapte praf Topfer sunt mult mai avantajaţi în concedii şi deplasări pe distanţe lungi cu maşina, trenul sau avionul, decât părinţii copiilor alăptaţi. Primele luni de viaţă ale bebeluşului se pot dovedi dificile, dar mamele care recurg la varianta laptelui praf formula au un avantaj clar în ceea ce priveşte plimbările cu maşina pe distanţe lungi.

Pe de altă parte, laptele matern este mereu gata de utilizat, este steril, gratuit şi are mereu temperatura potrivită pentru a fi oferit copilului, nu necesită procesare sau pregătire, dar este nevoie de găsirea unui loc confortabil în care mamele să se aşeze astfel încât bebeluşii să ia masa.

Lapte praf lichid vs. lapte praf formula în deplasări pe distanţe lungi

Comparativ cu laptele praf, laptele lichid este un produs steril până la deschiderea recipientului, lucru care poate simplifica mult viaţa părinţilor atunci când aceştia nu sunt acasă. Este important ca părinţii să găsească doar o modalitate de a-l încălzi şi de a-l păstra la frigider sau la temperaturi mici, astfel trebuie aruncat. Iar la ce costuri impune folosirea laptelui lichid, ar fi bine că părinţii să evite irosirea acestuia. Din acest punct de vedere, laptele praf este mai practic şi, cu puţină organizare, uşor de preparat.

Cele mai citite articole

Laptele praf formula Topfer, pe de altă parte, este ideal pentru deplasările pe distanţe lungi şi nu numai, atâta timp cât sunt respectate anumite norme de igienă. Laptele praf trebuie pregătit cu apă caldă la valoarea de 70 de grade C, astfel încât să fie sterilizat şi să îşi păstreze proprietăţile nutritive. În concediu, plimbări pe distanţe lungi, la drumuri departe de casă este necesar ca părinţii să ia cu ei un termos cu apă şi un recipient cu lapte praf. Acasă, apă trebuie fiartă şi pusă în termos, astfel încât să rămână caldă pentru câteva ore, chiar fierbinte, şi treptat să ajungă la temperatura potrivită pentru a fi servită. 

Când bebeluşul cere biberonul, mamă, unul din bunici sau chiar sora mai mare poate să toarne cantitatea de apă caldă şi lapte praf în biberon, să agite bine biberonul şi să lase totul la răcit până ajunge la temperatura optimă, astfel încât bebeluşii să poată fi hrăniţi în condiţii de siguranţă şi în deplasare.

Avantajele hrănirii bebeluşului cu lapte praf în timpul călătoriilor lungi

Hrănirea bebeluşilor cu lapte praf reprezintă un adevărat avantaj pentru părinţii care obişnuiesc sau plănuiesc să călătorească cu copiii pe distanţe lungi şi foarte lungi. Laptele praf este o variantă mult mai eficienta pe distanţe lungi pentru hrănirea bebeluşilor pentru că:

  • nu sunt necesare opririle dese pentru alăptare;
  • este uşor de preparat dacă părinţii iau de acasă toate instrumentele şi ingredientele necesare;
  • hrănirea se face de regulă la ore fixe.

Cele mai citite articole