Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru a scoate în evidență trăsăturile feței și pentru a-ți îmbunătăți aspectul general. Pentru bărbați, forma feței joacă un rol crucial în determinarea stilului de tuns. Cu puțină atenție la detaliile potrivite, poți obține o tunsoare care să se potrivească perfect formei tale de față.

Fața ovală

 • Dacă ai o față ovală, ești norocos, deoarece această formă este considerată cea mai echilibrată. Poți opta pentru o varietate de tunsori, deoarece majoritatea stilurilor se potrivesc unei fețe ovale.
 • Tunsorile scurte sau medii, precum fade-uri laterale sau tunsori cu textură, arată bine pe o față ovală, deci atunci când mergi la o frizerie București poți lua aceste forme ca idei de bază pentru a determina cum vrei să te tunzi.

2. Fața rotundă

 • Pentru o față rotundă, scopul tunsorii este de a crea iluzia de înălțime și a subția fața.
 • Tunsorile mai lungi în partea de sus a capului, cu volum și textură, precum quiff sau pompadour, pot adăuga înălțime și alungire feței.

3. Fața pătrată

 • O față pătrată are laturi și maxilar bine conturate. Scopul este de a atenua liniile dure ale feței și de a adăuga puțină înălțime.
 • Tunsorile mai lungi în partea de sus și pe părți, cu părul pieptănat spre față sau cu bucle ușoare, precum undercut sau slicked back, pot contribui la îmblânzirea aspectului pătrat.

4. Fața lungă (ovală alungită)

 • Pentru o față lungă, trebuie să eviți tunsorile prea lungi care pot accentua lungimea feței.
 • Optează pentru tunsori care oferă volum și plenitudine în partea laterală a capului, precum un side part sau un pompadour modern. Acestea vor contribui la adăugarea echilibrului vizual.

5. Fața inimă (triangulară)

 • Dacă ai o față în formă de inimă, cu fruntea mai lată și bărbia mai îngustă, scopul este de a echilibra proporțiile.
 • Tunsorile mai scurte în partea de sus și pe părți, cu mai multă lungime în partea de jos, precum un buzz cut sau un quiff, pot ajuta la obținerea unui aspect armonios.

6. Fața diamant

 • O față în formă de diamant are maxilarul și fruntea mai late decât zona obrajilor. Scopul este de a estompa aceste diferențe.
 • Optează pentru tunsori cu volum și textură în partea de sus, precum un textured crop sau un spiky cut, pentru a adăuga plenitudine și echilibru.

7. Consultă un frizer profesionist

Nu ezita să consulți un frizer profesionist pentru a obține sfaturi personalizate și pentru a alege cea mai bună tunsoare pentru forma feței tale. Frizerul va lua în considerare toate aspectele și va crea o tunsoare care să se potrivească în mod optim cu trăsăturile tale.

8. Testează mai multe opțiuni

Nu este nimic în neregulă să încerci mai multe tunsori pentru a descoperi ce se potrivește cel mai bine formei tale de față. Poți să începi cu tunsori mai scurte și, dacă nu ești mulțumit, să treci treptat la tunsori mai lungi sau viceversa. Experiența personală este cea care contează cel mai mult în alegerea tunsoarei potrivite.

9. Asigură-te că poți să îngrijești tunsoarea

Înainte de a opta pentru o tunsoare, gândește-te dacă poți să o întreții și să o coafezi regulat. Unele tunsori necesită mai multă îngrijire și stilizare decât altele, așa că asigură-te că poți să faci față cerințelor de întreținere.

10. Consultă tendințele actuale

Cele mai citite articole

Poți să fii inspirat de tendințele de modă actuale pentru bărbați și să le iei în considerare atunci când îți alegi tunsoarea. Cu toate acestea, asigură-te că trendul ales se potrivește și formei feței tale, în loc să urmezi o tendință doar pentru că este populară.

11. Întreabă-ți frizerul despre sfaturi de întreținere

După ce ai ales o tunsoare potrivită, nu ezita să îți întrebi frizerul despre sfaturi de întreținere zilnică. Poți afla cum să speli și să coafezi părul corect și ce produse să folosești pentru a obține cel mai bun aspect.

12. Fii deschis la schimbare

Stilul tău și preferințele pot evolua de-a lungul timpului. Nu ezita să încerci tunsori noi și să îți adaptezi look-ul pentru a te simți în continuare încrezător și bine cu aspectul tău.

Alegerea unei tunsori potrivite în funcție de forma feței poate face o diferență semnificativă în modul în care arăți și te simți. Cu puțină atenție la detalii și consultarea cu un frizer profesionist, poți găsi tunsoarea ideală care să scoată în evidență trăsăturile tale și să îți confere un aspect îngrijit și stilat.

Cele mai citite articole