Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aceasta este una dintre cele mai frustrante defecțiuni pe care le poți avea la mașina ta de spălat, dar vei descoperi în rândurile următoare câteva sfaturi și trucuri despre cum să rezolvi această problemă a mașinii de spălat fără să chemi un specialist.

Majoritatea mașinilor de spălat rufe vor avea un dispozitiv de deblocare manual pentru a debloca mecanismul și a vă permite să deschideți ușa sau capacul. În mod normal, deblocarea este accesibilă de sub încuietoarea ușii sau, la unele modele, din interiorul carcasei distribuitorului de săpun.

Ca să înțelegem cum să acționăm la deblocarea ușii, trebuie să înțelegem, mai întâi, care au fost motivele ce au dus la blocarea ușii mașinii de spălat rufe.

Motive pentru care ușa mașinii de spălat ar putea fi blocată și metode de rezolvare

Dacă, chiar și atunci când apa a fost pompată în mod corespunzător, ușa mașinii de spălat nu se deschide, acest lucru ar putea fi din cauza unui întrerupător de presiune defect sau al unui blocaj în sistemul de presiune.

În cazul unor mașini, dacă întrerupătorul de presiune nu se resetează, acesta menține încuietoarea ușii sub tensiune. Oprirea mașinii de la rețea ar trebui să permită răcirea mecanismelor și, după câteva minute, veți putea deschide ușa mașinii de spălat.

Majoritatea mașinilor de spălat rufe vor avea un dispozitiv de deblocare manual pentru a debloca mecanismul și a vă permite să deschideți ușa sau capacul. În mod normal, deblocarea este accesibilă de sub încuietoarea ușii sau, la unele modele, din interiorul carcasei distribuitorului de săpun. Căutați pe altex.ro aceste modele care să vă ușureze viața din acest punct de vedere!

1.     Prima metodă

Scoateți mașina din priză și conectați-o din nou după un minut. Învârtiți butonul pentru programe la zero, apoi schimbați pe un alt program și înapoi la zero. Așteptați cinci minute. În felul acesta, vă asigurați că mașina de spălat s-a resetat complet. După aceea, apăsați din nou butonul “pornit”. E posibil ca acest lucru să deblocheze ușa, trebuie doar să încercați să o deschideți.

Blocajele pot dura ceva timp, așa că aveți răbdare. Cea mai frecventă cauză este apa lăsată în mașină. Încercați să rulați un ciclu de centrifugare sau evacuare. Dacă nu reușiți, plasați furtunul de scurgere a mașinii de spălat mai jos decât tamburul (într-o găleată sau o tavă) pentru a goli mașina.

Cele mai citite articole

O altă cauză a blocării ușii este că zăvorul ușii, mânerul sau o parte a mecanismului de blocare a ușii s-a stricat sau s-a înțepenit. Multe modele de mașini de spălat rufe folosesc un cârlig pentru a ține ușa închisă în timpul funcționării. Așadar, în celelalte metode prezentate, vom încerca să acționăm asupra acestui cârlig de la marginea hubloului pentru a-l debloca. Important este să nu folosiți niciodată forța asupra mânerului!

2.      Metoda a doua

Loviți marginea hubloului, de jur împrejur, ajutând astfel ușa să se deblocheze mai ușor și cârligul să se desprindă.

3.      Metoda a treia

Plasați un cablu de nailon în jurul hubloului și trageți cu putere în direcția opusă cârligului. Este o metodă mai dificilă, dar merită încercată atunci când aveți nevoie. Important este să forțați intrarea cablului cât mai în adâncime astfel încât să ajungă la mecanismul cu cârlig. Odată ce ați reușit să introduceți cablul cât mai în centru pe interior și trageți repetat de el, acesta va acționa asupra cârligului și ușa se va deschide brusc.

4.      Metoda a patra

Pentru a încerca aceasta metodă, aveți nevoie de un card de plastic. E posibil ca metoda să nu funcționeze la toate mașinile de spălat. Uneori, în funcție de producător, este imposibil să introduceți un card pe marginea hubloului. Scopul folosirii cardului este, de asemenea, de a impinge cârligul spre spate și a debloca, astfel, mașina de spălat.

5.      Metoda a cincea

Această metodă este cea mai complicată fiindcă implică scoaterea capacului superior al mașinii de spălat (în cazul mașinii cu încărcare frontală). Acesta are două șuruburi în spate (câte unul pe fiecare parte) ce trebuie îndepărtate. Nu uitați ca, înainte de a face orice, să deconectați mașina de spălat de la priză!

Printr-o mișcare ușoară de împingere, capacul poate fi scos. Introduceți mâna printre cabluri până la mecanismul de închidere al mașinii de spălat și mișcați-l înainte și înapoi, încercând în același timp și mânerul din față, până ce acestea se vor debloca și ușa se va deschide. Uneori, cârligul de închidere se înțepenește și e nevoie de un pic de ajutor pentru a-l relaxa.

Iată, acestea au fost cinci moduri în care puteți debloca ușa mașinii de spălat și care pot fi încercate de oricine. Dacă nu simțiți destulă siguranță în abilitățile proprii, cel mai potrivit ar fi să chemați un instalator care vă va salva din această situație și, în cel mai scurt timp, să puteți relua igienizarea hainelor dvs.!

Sursă foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole