Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Angajatorii trebuie sa completeze periodic fise SSM iar completarea se va face doar dupa ce are loc o perioada de instructaj introductiv geenral si la locul de munca. Sunt mai multe domenii in care exista fise SSM specifice si acestora trebuie sa li se acorde importanta cuvenita.

Cine trebuie sa efectueze instruirea periodica pentru fise SSM?

Asa cum am specificat si mai sus, pentru a completa fise SSM este necesar sa aiba loc instruirea periodica. Aceasta isntruire se va face de conducatorul de la locul de munca. In momentul in care are loc instructajul si acesta va fi facut in conformitate cu programul de testare si de instruire. Durata acestuai se va face in conformitate cu decizia de instruire. In general are loc timp de 2 ore insa poate fi si mai mare de 2 ore sau chiar de 1 ora pentru personalul tesa.

Ocupatia este preluata din prima pagina a raportului deci daca este vorba despre un angajat care lucreaza ca agent de vanzari, atunci in pagina special desemnata petnru instruire periodica se va trece tot agent de vanzari.

Materialul care este prelucrat trebuie sa fie consemnat cu ajutorul tematicii specifice de instruire aferenta functiilor existente. Persoana care se ocupa de conducere la locul de munca este cea care primeste tematica aferenta fiecare functii de la un inspector SSM, indiferent daca acesta este angajatul companiei sau este un serviciu angajat extern. Cu scopul de a usura cat mai mult munca managerului pentru fiecare tematica se vor trece datele si durata pentru instructaj.

Este necesar ca documentul sa fie semnat de persoana care este instruita, loc in care va semna angajatul dupa ce a terminat cursul. De asemenea, documentul va fi semnat si de persoana care s-a ocupat de instruire, loc in care semneaza conducatorul de la locul de munca. Este necessar ca documentul sa fie semnat si de persoana care s-a ocupat de verificarea procesului de instruire, deci documentul va primi semnatura sefului conducatorului daca serviciul este unul intern sau o persoana desemnata de conducator cu ajutorul unui serviciu extern comandat.

Cum se va calcula perioada instruirii periodice

Durata pentru instruire trebuie sa fie trecuta pe decizia in ceea ce priveste instructajul. In general personalul care se ocupa de administrare va fi instruit o data la 6 luni in timp ce personalul care se ocupa de productie trebuie sa fie instruit o data la 3 luni. Sunt si alte categorii de personal care au riscuri ridicate si care au nevoie de instructaj lunar.

Fisele SSM se completeaza mult mai usor atunci cand compania apeleaza la servicii externalizate si procesul de instruire va implica mai putina bataie de cap si implicare din partea managerilor, acestia putandu-si canaliza energia spre locurile care chiar conteaza.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!