Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
maini

Introducere

Amortirea mainilor poate fi un simptom dificil de investigat si tratat. Acest simptom poate fi cauzat de o serie de afectiuni medicale, inclusiv accidente vasculare cerebrale, sindromul carpian, artrita si diabetul. De asemenea, poate fi cauzat si de anumite activitati, cum ar fi tinerea obiectelor grele sau statul prea mult intr-o pozitie, cum ar fi sa folosesti calculatorul sau sa tii un volan pentru mult timp. Cu toate acestea, diagnosticarea cauzelor amortirii mainilor poate fi dificila si presupune adesea o evaluare amanuntita de catre un medic.

Simptome

Simptomele amortirii mainilor includ senzatia de furnicaturi sau vibratii, senzatia ca mana este insensibila la atingere sau ca mana este intepenita si nu se poate misca. De asemenea, amortirea poate fi prezenta pe tot parcursul zilei sau poate fi temporara. Aceste simptome pot fi insotite de altele, cum ar fi: dureri usoare, slabiciune musculara sau amortire a picioarelor si a mainilor.

Cauze

Amortirea mainilor poate fi cauzata de afectiunile medicale enumerate mai sus. De exemplu, accidentul vascular cerebral poate afecta fluxul sanguin catre maini si poate provoca amortire. Sindromul carpian este o alta afectiune care poate provoca amortirea mainilor. Aceasta afectiune provoaca inflamarea tendonului, ce poate provoca amortire si durere. Artrita si diabetul pot provoca, de asemenea, amortirea mainilor. Unele medicamente pot provoca, de asemenea, amortirea mainilor.

Factori de risc

Unul dintre principalele factori de risc pentru amortirea mainilor este lipsa exercitiilor fizice. Persoanele care isi petrec prea mult timp intr-o pozitie, cum ar fi cea de folosire a calculatorului, pot face aceasta afectiune. De asemenea, o dieta necorespunzatoare, care nu contine vitaminele si mineralele necesare si care este bogata in sare, poate creste riscul. Consumul de alcool si fumatul tigarilor sunt, de asemenea, factori de risc.

Diagnosticare

Cele mai citite articole

Primele etape ale diagnosticarii amortirii mainilor includ istoricul medical si un examen fizic al mainilor si picioarelor. Medicul poate folosi anumite teste pentru a identifica cauza amortirii mainilor. Acestea pot include raze X, teste de sange, scanari imagistice si alte teste pentru a verifica daca exista leziuni ale nervilor sau ale vaselor de sange. De asemenea, medicul poate prescrie medicamente pentru a preveni si trata amortirea mainilor.

Tratament

Tratamentul amortirii mainilor depinde de cauza afectiunii. Daca cauza este una medicala, medicul poate prescrie medicamente pentru a reduce simptomele si pentru a trata afectiunea subiacenta. Exista, de asemenea, tratamente naturiste care pot fi folosite pentru a reduce simptomele, cum ar fi aplicarea de comprese calde sau reci, exercitii fizice regulate si evitarea factorilor de risc. De asemenea, un medic poate recomanda terapia fizica si masajul. Aceste tratamente pot ajuta la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea circulatiei sangvine.

Prevenire

Pentru a preveni amortirea mainilor, este important sa se faca exercitii fizice regulate si sa se adopte un stil de viata sanatos. Alimentatia ar trebui sa fie bogata in vitamine si minerale. Consumul de alcool si fumatul ar trebui evitate. Este, de asemenea, important sa se evite tinutul obiectelor grele pe perioade prelungite de timp sau statul prea mult intr-o pozitie. Utilizarea monitorului calculatorului ar trebui limitata. Odihna suficienta poate ajuta la prevenirea amortirii mainilor.

Concluzie

Amortirea mainilor poate fi un simptom dificil de investigat si tratat. Acest simptom poate fi cauzat de o serie de afectiuni medicale, inclusiv accidente vasculare cerebrale, sindromul carpian, artrita si diabetul. De asemenea, poate fi cauzat si de anumite activitati, cum ar fi tinerea obiectelor grele sau statul prea mult intr-o pozitie. Diagnosticarea cauzelor amortirii mainilor poate fi dificila si presupune adesea o evaluare amanuntita de catre un medic. Tratamentul amortirii mainilor depinde de cauza afectiunii si poate include medicamente, tratamente naturiste, terapie fizica si masaj. Pentru a preveni amortirea mainilor, este important sa se faca exercitii fizice regulate si sa se adopte un stil de viata sanatos.

Cele mai citite articole