Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
plosnitele

Introducere

Plosnitele sunt insecte parazite care pot fi o problema majora pentru proprietarii de animale domestice, producatorii de alimente si persoanele care isi petrec mult timp in aer liber. Acestea se pot gasi oriunde, de la case pana la restaurante si magazine. Chiar daca sunt de dimensiuni mici, plosnitele pot provoca pagube semnificative si pot transmite boli si alergii. De aceea, este important sa stii cum sa identifici, preveni si tratezi infestarile cu plosnite.

Cum apar plosnitele

Plosnitele sunt de obicei aduse in interior prin obiecte, cum ar fi hainele si bagajele. Acestea pot fi aduse de la locuri unde s-au format colonii de plosnite, cum ar fi hoteluri, restaurante sau alte locuinte. Odata intra in interior, plosnitele vor incepe sa se hraneasca cu sangele animalelor sau al oamenilor. Exista, de asemenea, o specie mai mica si mai rezistenta de plosnita, cunoscuta sub numele de plosnita tigrata, care poate trai in interior pentru mai mult timp, desi se hraneste cu sangele animalelor.

Simptomele infestarii cu plosnite

Persoanele care sunt infestate cu plosnite vor prezenta simptome precum mancarime, iritatii si umflaturi ale pielii. Aceste simptome pot fi similare cu cele ale altor tipuri de alergii sau afectiuni dermatologice, de aceea, este important sa se identifice corect sursa infectiei. De asemenea, plosnitele pot provoca alergii la animale si pot provoca iritatii ale tegumentului, scaderea in greutate si iritatii ale mucoaselor.

Metode de prevenire a infestarii cu plosnite

Cele mai citite articole

Cele mai bune metode de prevenire a infestarii cu plosnite constau in mentinerea unei igieni riguroase si in inspectarea regulata a locuintei. Trebuie sa se faca curat in mod regulat si sa se verifice regulat hainele si bagajele pentru a se asigura ca nu s-au adus plosnite in casa. De asemenea, trebuie sa se acorde atentie la modul in care se depoziteaza alimentele si sa se ia masuri pentru a se impiedica accesul plosnitelor. In plus, trebuie sa se inspecteze periodic animalele domestice pentru a se asigura ca nu au fost infestate.

Tratamentele infestarii cu plosnite

Tratarea infestarii cu plosnite poate fi provocatoare, intrucat acestea sunt foarte rezistente si pot supravietui la temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute. Controlul plosnitelor implica de obicei folosirea unor produse chimice, cum ar fi insecticidul, pentru a inlatura toate plosnitele. De asemenea, este important sa se inspecteze si sa se curete zonele in care s-au adunat plosnitele, cum ar fi paturile, draperiile si covoarele, pentru a se asigura ca infestarea nu se va repeta.

Concluzie

Plosnitele sunt insecte parazite care pot fi o problema majora pentru proprietarii de animale domestice, producatorii de alimente si persoanele care isi petrec mult timp in aer liber. Cu toate acestea, infestarile cu plosnite pot fi prevenite prin mentinerea unei igieni riguroase si prin inspectarea regulata a locuintei si a animalelor domestice. Tratarea infestarii cu plosnite poate implica folosirea unor produse chimice, precum insecticidul, si inspectarea si curatarea zonelelor in care s-au adunat plosnitele. De asemenea, este important sa se identifice corect simptomele infestarii cu plosnite pentru a se putea trata in mod eficient.

Cele mai citite articole