Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
piele

Ce cauzeaza mancarimile?

Pielea este cea mai mare parte a corpului si este expusa zilnic la multe lucruri care pot cauza mancarime. De obicei, mancarimile sunt cauzate de iritatii, alergii sau boli de piele. Unele dintre cauzele comune ale mancarimilor sunt: alergiile, infecțiile cu fungi sau bacterii, boala cauzata de umiditate, scabie, matreata, eczema, psoriazis sau unele medicamente. Orice persoana poate experimenta aceasta mancarime neplacuta la un moment dat.

Cum sa tratezi mancarimile?

Deoarece exista multe cauze ale mancarimii, tratamentul variaza in functie de cauza. In primul rand, trebuie sa identificati cauza mancarimii. Daca medicul dumneavoastra a identificat o alergie sau o infectie, dumneavoastra veti primi tratamentul adecvat pentru aceasta. De asemenea, medicul poate recomanda creme sau medicamente care sa ajute la calmarea mancarimii. Unele dintre remedii sunt lotiunile speciale care se aplica pe piele si alte remedii naturale, cum ar fi aplicarea unui castravete pe pielea iritata. De asemenea, medicul poate recomanda pastile antihistaminice pentru tratarea mancarimilor.

Cum sa previi mancarimile?

Cele mai citite articole

Pentru a preveni mancarimile, cel mai important este sa va mentineti pielea hidratata. Hidratarea ajuta la prevenirea iritatiilor si a mancarimilor cauzate de umiditate. De asemenea, trebuie sa purtati haine lejere, confortabile, realizate din materiale naturale. In plus, incercati sa va spalati cu produse hipoalergenice si sa evitati orice alte produse care contin parfumuri sau alte substante chimice. Evitati sa va expuneti la soare prea mult si folositi protectie solara atunci cand iesiti in aer liber.

Cum sa tratezi mancarimile severe?

Atunci cand mancarimile sunt severe sau persistante, medicul dumneavoastra poate recomanda tratamente mai puternice, cum ar fi prednisolona sau steroizii topici. Aceste medicamente pot ajuta la reducerea mancarimii si la calmarea iritatiei. De asemenea, medicul poate recomanda lotiuni speciale care reduc inflamatia si mancarimea. Cu toate acestea, aceste tratamente trebuie utilizate numai sub supravegherea unui medic, deoarece pot cauza efecte secundare si pot afecta sanatatea dumneavoastra in general.

Ce trebuie sa stiti despre mancarimile?

Este important sa intelegeti ca mancarimile pot avea o multime de cauze, inclusiv alergiile, infectiile si boli ale pielii. In plus, tratamentul trebuie sa fie adecvat cauzei mancarimii. In plus, pentru a preveni mancarimile, trebuie sa va mentineti pielea hidratata si sa folositi produse hipoalergenice. De asemenea, este important sa folositi protectie solara atunci cand iesiti in aer liber si sa va asigurati ca hainele sunt lejere si confortabile. Cu toate acestea, daca mancarimile sunt severe si persistente, trebuie sa contactati imediat medicul dumneavoastra.

Cele mai citite articole