Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
caine

Introducere

Cainii sunt o parte importanta a vietii noastre si intrebarile despre comportamentul lor sunt frecvente. Una dintre intrebarile cele mai frecvente este ce mananca cainii. Desigur, dieta obisnuita pentru caini include hranirea lor cu hrana uscata sau umeda destinata cainilor, dar multi proprietari se intreaba de ce cainii mananca iarba. In acest articol vom discuta despre motivul pentru care cainii mananca iarba si ce ar trebui sa faca proprietarii de caini.

Istoria mancatului ierbii

Mancatul ierbii poate fi urmarit in istoria cainilor inapoi la stramosii lor – lupii. Acestia erau carnivori si se hraneau cu animale, dar uneori consumau si plante. Mancatul ierbii a fost un mod de a completa dieta unui lup si o modalitate de a se aproviziona cu nutrienti esentiali. Cainii salbatici au pastrat aceasta abilitate si, prin urmare, cainii domestici si-au pastrat si ei aceasta metoda de a se hrani. O dieta potrivita poate, de asemenea, fortifica sistemul imunitar al cainelui si poate adauga un beneficiu suplimentar la dieta lor.

Motivele pentru care cainii manaca ierba

Exista mai multi factori care contribuie la comportamentul cainilor de a manca iarba. Printre acestea se numara oboseala si anxietatea. Cainii pot manca iarba in mod regulat daca sunt foarte obositi sau anxiosi, ceea ce poate fi un semn al faptului ca au nevoie de mai multa odihna sau de mai multa atentie din partea stapanului lor. De asemenea, daca cainele lor nu se hraneste cu o dieta echilibrata, el poate manca ierba pentru a-si completa dieta lui. Uneori, cainii au nevoie de minerale si vitamine suplimentare, care pot fi luate prin consumul de iarba.

Alte modalitati prin care cainii pot obtine nutrientii

Cele mai citite articole

Desi cainii pot obtine unele nutrientii prin consumul de iarba, proprietarii de caini ar trebui sa opteze pentru alte modalitati de a-si hrani animalul de companie. Cainii ar trebui sa se bucure de o dieta echilibrata si variata, care sa includa hrana uscata, hrana umeda si carne cruda. Alimentele uscate si umede sunt cele mai potrivite, deoarece contin toate nutrientii de care animalul de companie are nevoie. Carnea cruda poate adauga si ea o sursa de nutrienti puternici si poate oferi o varietate mai mare pentru dieta cainelui.

Ce ar trebui sa faca proprietarii de caini?

Pentru a evita ca animalul de companie sa manance iarba in exces, proprietarii de caini ar trebui sa se asigure ca cainele lor primeste o dieta echilibrata si variata. Acesta ar trebui sa ofere cainilor cantitatea potrivita de nutrienti pentru starea lor de sanatate si ar trebui sa includa si alte alimente nutritive, cum ar fi fructele si legumele. De asemenea, proprietarii de caini ar trebui sa fie atenti la semnele oboselii si anxietatii cainelui lor si sa ia masurile necesare pentru a aborda aceste probleme.

Concluzie

Mancatul ierbii poate fi un comportament normal al cainilor, insa proprietarii de caini ar trebui sa fie atenti la motivele pentru care animalul lor mananca iarba. Pe langa hrana uscata sau umeda destinata cainilor, proprietarii ar trebui sa ofere cainilor lor o dieta variata si echilibrata si sa fie atenti la semnele oboselii si anxietatii cainelui lor. Acest lucru va asigura ca animalul lor de companie se bucura de o nutritie adecvata si ar trebui sa fie suficient pentru a preveni mancatul excesiv de ierburi.

Cele mai citite articole