Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
medicament

Introducere

Accul este un medicament care a fost utilizat cu succes pentru tratarea durerilor severe. Acesta contine paracetamol, un ingredient care poate reduce durerea si febra. In cazurile in care este necesara obtinerea unui nivel adecvat de control al durerii, acesta poate fi luat fie pe parcursul zilei, fie seara. Cu toate acestea, este esential sa intelegeti de ce nu se ia acc seara.

Ce efecte adverse provoaca luarea de acc seara?

Primul lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand luati medicamente este efectele adverse pe care acestea le pot provoca. In cazul luarii de acc seara, acestea pot include: insomnie, dureri de cap, ameteli, somnolenta, iritabilitate si chiar in anumite cazuri halucinatii. Aceste efecte adverse pot fi variate in intensitate si durata, dar ele sunt prezente in majoritatea cazurilor in care acest medicament este luat seara.

De ce este mai bine sa luati acc pe parcursul zilei

Accul poate fi luat pe parcursul zilei, iar acest lucru este adesea considerat a fi cea mai buna optiune. Exista mai multe motive pentru care este recomandata luarea acestui medicament pe parcursul zilei si nu seara. In primul rand, medicamentul poate provoca somnolenta si poate determina imbunatatirea bine-dispusului. Aceasta poate duce la aparitia unor efecte adverse, cum ar fi somnolenta si dificultati de concentrare. De asemenea, luarea acestui medicament pe parcursul zilei in loc de seara poate preveni aparitia unor simptome neplacute, cum ar fi stare de greata, durerea de cap, ameteala si iritabilitatea.

Alte recomandari privind luarea de acc

Inainte de a lua acest medicament, este esential sa cititi instructiunile de pe eticheta si sa discutati cu medicul dumneavoastra despre riscurile si beneficiile luarii acestui medicament. De asemenea, trebuie sa luati medicamentul exact in doza recomandata si sa nu-l luati mai des decat este recomandat. In cazul in care observati orice reactie adversa, cum ar fi greata, ameteli, iritabilitate sau halucinatii, intrerupeti luarea acestui medicament si adresati-va medicului dumneavoastra pentru a lua masuri adecvate.

In concluzie

Cele mai citite articole

Accul poate fi un medicament eficient pentru ameliorarea durerii si a febrei, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca acesta poate provoca anumite efecte adverse. Este, de asemenea, important sa intelegeti de ce nu se ia acc seara si sa luati acest medicament numai conform recomandarilor medicului. Daca observati orice reactie adversa in timp ce luati acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra si intrerupeti luarea acestuia.

Bibliografie

1. Acc. Drugs.com. Accesat la 16 decembrie 2020.

2. Paracetamol: efecte adverse. Drugs.com. Accesat la 16 decembrie 2020.

3. Efecte adverse ale medicamentelor. Institutul National pentru Sanatate si Excelenta in Sanatate si Ingrijire. Accesat la 16 decembrie 2020.

Cele mai citite articole