Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cu plajele sale de nisip magnifice de la Marea Neagră  și hotelurile sale superbe, Bulgaria este o destinație care atrage din ce în ce mai mulți turiști în fiecare an. Cu agenția de turism Sibiu, rezervă-ți un sejur la un preț mic și petrece o vacanță de neuitat în Bulgaria! Sigur ai un sejur ieftin cu o vacanță în Bulgaria!

Situată în inima Peninsulei Balcanice, Bulgaria este renumită pentru frumoasele sale plaje cu nisip auriu. Iubitorii de plajă și sporturile nautice vor fi încântați. În timpul vacanței în Bulgaria, poți descoperi și un bogat patrimoniu cultural: țara este plină de comori culturale antice și orașe pitorești.

Stațiunea Nisipurile de Aur este cea mai mare din Marea Neagră. Construită în anii 1950 într-un parc natural protejat de 1.300 de hectare, stațiunea are astăzi aproximativ șaizeci de unități deschise în sezonul estival (din mai până în octombrie). Hoteluri de club de top sau mai clasice sunt pline de numeroasele baruri și restaurante concentrate de-a lungul plajei cu nisip fin, care se întinde pe câțiva kilometri.

Nisipurile de Aur: ce să faci?

Centrul orașului este foarte bine amenajat și vei găsi numeroase magazine, restaurante și baruri diverse și variate, ideale pentru ”bufnițele de noapte”. Promenada maritimă este un parc de distracții în sine: roată, reproducerea unui turn Eiffel cu o bară în vârf, tot felul de plimbări, există chiar și Perla Neagră, nava pirat Jack Sparrow în „Pirații din Caraibe”, transformată în bar!

Cele mai citite articole

Nisipurile de Aur este mai presus de toate o mare stațiune de pe litoral. Dacă dorești să vezi puțin din țară, va trebui să te călătorești, altfel vizitele tale vor fi limitate la peștera Aladja Manastir și parcul natural. Un autobuz te poate duce în afara stațiunii. Poți vizita Varna, băile sale termale romane și grădina sa maritimă, Elena și cele 147 de monumente ale sale, inclusiv Catedrala Sfântul Nicolae. Treci și pe lângă Balcic, unde vei vizita un formidabil muzeu etnografic și o grădină botanică magnifică. Suficient pentru a te ține ocupat pentru un întreg sejur Nisipurile de aur!

Aduceri aminte

O mică particularitate de reținut, astfel încât să nu existe nicio greșeală cu un negustor sau într-un restaurant: să spui „da”. Pentru bulgari a da din cap așa cum facem noi pentru a spune „da” înseamnă „nu”!

Ce să mănânci?

Bulgaria produce cârnați de înaltă calitate. Dacă ai șansa, încearcă loukanka, un fel de cârnați plat, care este mai puțin gras, realizat din carne de porc tocată aromată cu chimen. Cele mai frecvente două brânzeturi bulgărești sunt sirene (recunoscute după culoarea sa albă, cu un gust sărat similar cu feta grecească) și kachkaval, un fel de tomme bulgaresc, de culoare galbenă și cu un gust mai pronunțat.

Ce să cumperi?

Suveniruri tipice bulgărești: farfurii ceramice sau scrumiere, o sticlă de coniac locală, o sticlă de esență de trandafir, lichior de zmeură sau vișine.

Cele mai citite articole