Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Printre pietrele pretioase se numara smaraldul, rubinul, safirul si diamantul. Aceasta din urma este, fara indoiala, cea mai pretuita si rara piatra. Transparenta, plina de lumina, a fascinat barbatii si femeile din timpuri imemoriale. Iar diamantul este sublimat prin multe bijuterii, precum inele de logodna cu diamante, pandantive sau cercei. Dar cand sa dai un diamant? Care este sensul unui astfel de cadou? De ce diamantul este intotdeauna un cadou exceptional? Iti spunem mai multe.

Ce inseamna diamantul?

Diamantul este o piatra rara si pretioasa care a luat forma cu milioane de ani in urma in adancurile pamantului. Este compus din carbon pur cristalizat si este cel mai dur material natural de pe scara Mohs. 

Numele sau in latina Low provine de la aceasta duritate exceptionala. De asemenea, aceasta rezistenta nesfarsita i-a castigat aclamatia in domeniul bijuteriilor. Diamantul nu se zgarie si rezista la socuri. Chiar si montat singur pe un inel, nu este deteriorat si, prin urmare, poate fi purtat in fiecare zi.

De ce sa dai un diamant?

„Diamonds are forever”: acesta este sloganul care este invariabil asociat cu aceasta piatra pretioasa printre toti. Si de aceea se gaseste adesea pe inelele de logodna. Intr-adevar, a oferi un diamant unei persoane dragi echivaleaza cu a-ti demonstra angajamentul la cererea in casatorie

Un inel cu diamante oferit pentru logodna sau casatorie simbolizeaza caracterul etern, indestructibil al legaturilor care unesc un cuplu. Albul si transparenta pietrei evoca si puritatea sentimentelor dintre doua fiinte. Prin urmare, diamantul este sinonim cu dragostea si fidelitatea eterna. 

Cand sa dau un diamant?

Cele mai citite articole

Ocaziile de a oferi un diamant sunt numeroase. Aceasta piatra este strans asociata cu:

Logodna: inelul de logodna surmontat de un diamant solitari este atemporal. Simbolizeaza promisiunea iubirii neconditionate si eterne.

La nunt : simbol al puritatii si eternitatii, diamantul impodobeste verighetele, atat pentru femei, cat si pentru barbati. 

La cea de-a 60-a aniversare a nuntii: Nuntile cu diamante sunt o oportunitate excelenta de a oferi o bijuterie de diamant, precum un inel, un pandantiv sau cercei.

Ziua de nastere, Craciun, Ziua Indragostitilor, aniversarea nuntii… Aceasta piatra este la fel de pretioasa si exceptionala precum legaturile care te unesc.

Cele mai citite articole