Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Acasă este locul în care mintea și corpul nostru reușesc să își recapete energia chiar și după o zi mai solicitantă decât de obicei. Culoarea pereților și a mobilierului, textura draperiilor și elementele decorative sunt cele care transformă o locuință oarecare în acasă. Însă mai există un element important ce contribuie la crearea acestui loc unic: mirosul casei tale. 

Un parfum pentru casă ar trebui să fie plăcut și discret. Acest aparent mic detaliu poate să trezească în tine mereu un sentiment de fericire și liniște. Și, de îndată ce treci pragul casei, poți simți primele note, care te ajută să te relaxezi. 

De aceea, noi ne-am gândit să facem acest ghid scurt, simplu de urmat, pentru a te îndruma cum să-ți parfumezi casa și cum să găsești acea mireasmă potrivită personalității tale și a locuinței:

  1. Alege modalitatea potrivită de parfumare a casei

Astăzi ai la dispoziție pe piață o gamă extrem de variată de difuzoare de parfum. Te poți folosi de dispozitivele electrice care parfumează spațiul la un anume interval de timp. Ai nevoie doar de baterii și de rezerva cu aroma aleasă, iar casa ta va mirosi exact așa cum îți dorești. 

Dacă nu găsești aroma preferată sau îți dorești un altfel de dispozitiv, poți încerca sticlele elegante pline cu parfum care este emanat în încăpere cu ajutorul unor bețe de bambus. 

Cele mai citite articole

Atunci când stai acasă și vrei să te relaxezi, să te bucuri de un parfum suav, poți obține rezultatul dorit cu ajutorul unor lumanari parfumate. Spre deosebire de celelalte variante, lumânările parfumate aduc încăperii și o lumină caldă și difuză, odihnitoare pentru ochi și minte. 

Dacă îți dorești un efect instant, un spray de cameră va fi soluția ideală. 

  1. Stabilește un sistem

În special în privința parfumurilor, trebuie să știi exact care este limita pe care nu trebuie să o depășești. Nu de puține ori se întâmplă să nu ne putem decide asupra unui singur parfum și să cumpărăm mai multe variante. Asta este perfect, deoarece le vom avea la dispoziție în orice moment, în funcție de starea noastră de spirit sau de atmosfera pe care vrem să o obținem. Important este să nu le folosim pe toate în același timp. 

Fie că este vorba de un difuzor de parfum, fie de lumânări parfumate, în una sau mai multe încăperi, asigură-te că mirosurile acestora sunt complementare atunci când le folosești concomitent. 

  1. Cum găsești parfumul perfect

Parfumurile joacă un rol important în viața noastră, indiferent că este vorba de cele de corp sau de cameră. Ele ne permit să ne relaxăm sau să ne revigorăm, să ne îmbunătățim starea de bine. Asociem emoțiile, sentimentele, amintirile cu mirosurile, așa cum o facem și cu muzica sau cu un anume obiect. Așadar, iată câteva sfaturi pentru a-l alege pe cel potrivit casei tale: 

  • Bazează-te pe instinct: prima impresie contează, iar dacă un parfum nu ți-a trezit interesul din prima, indiferent cât de lăudat ar fi, înseamnă că nu este cel potrivit. Alege-l pe cel care te-a făcut să zâmbești din prima, chiar dacă el este asemănător celui pe care îl porți tu sau, din contră, este total opusul. Poate fi chiar schimbarea de care ai nevoie. 
  • Alege aroma în funcție de încăpere: deși este casa ta și ai dreptul să îți faci propriile reguli, este bine să ții cont totuși de anumite aspecte. De exemplu, primul parfum pe care îl vei simți atunci când intri în casă, este firesc să fie cel preferat. Însă, dacă vorbim despre o încăpere mică, cu sau fără surse de aerisire, cum ar fi toaleta, este indicat să eviți mirosurile puternice sau dulci.

Fiecare dintre noi avem propriile preferințe atunci când vine vorba despre un parfum, acesta reflectând, în cele mai multe cazuri, personalitatea noastră. Însă, parfumul este și cel care îți va rămâne mereu în memorie asociat cu o anume persoană, locație și situație. Oferă-i casei tale acea mireasmă care te va duce mereu cu gândul la acasă.
Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole