Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pe lângă spectacolul oferit de piloți pe circuit, ceea ce transformă Formula 1 într-o competiție atât de populară la nivel global constă și în specificitatea fiecărei curse. Programul F1 cuprinde o mulțime de curse interesante, în toate zonele mapamondului, iar fiecare dintre acestea iese în evidență prin ceva aparte. Este și cazul Marelui Premiu al Japoniei, care se desfășoară la Suzuka.

Cursa de la Suzuka este una cu o tradiție impresionantă și se desfășoară de foarte mulți ani în orașul cu același nume. Proiectat de legendarul arhitect Hermann Tilke, circuitul oferă un traseu tehnic și rapid, care vine cu provocări interesante pentru piloți. Acestora le sunt testate capacitatea de control, concentrarea, dar și talentul, pe un circuit pe care micile detalii fac diferența. Iată de ce fanii adoră cursa de la Suzuka!

De ce este specială cursa de la Suzuka

În 2023, Marele Premiu al Japoniei se va desfășura în weekendul 22-24 septembrie, iar în cadrul său vor lua startul toate numele mari din circuit, în frunte cu Verstappen și Hamilton. De ce sunt, totuși, fanii atât de nerăbdători să urmărească această cursă?

  • Atmosfera

Fanii japonezi au o pasiune extraordinară pentru F1 și sunt mereu deosebit de zgomotoși și entuziaști în susținerea piloților și echipelor favorite. Atmosfera din jurul circuitului este una deosebită, iar experiența este și mai intensă, dacă este trăită pe viu.

  • Virajul 130R

Virajul 130R este unul dintre cele mai celebre din întregul calendar al F1. Curba rapidă este una cu rază lungă și reprezintă o provocare extraordinară chiar și pentru cei mai buni piloți. De regulă, virajul este unul care creează premisele schimbărilor de ordine în clasament.

  • Perioada de desfășurare

Cele mai citite articole

Marele Premiu al Japoniei are loc toamna, în ultima parte a sezonului. Este un moment excelent pentru a fi decise multe lucruri în ierarhie, ceea ce creează o miză specială, ideală inclusiv pentru pariori.

Îți poți îmbunătăți experiența de fan cu ajutorul cotelor oferite la pariurile pe F1 de pe Sportingbet.ro – ai ocazia să mizezi pe câștigătorul cursei de la Suzuka, dar și pe alte evenimente legate de Marele Circ, inclusiv pe pilotul care crezi că se va clasa pe locul 2 în ierarhia globală, la finalul ediției 2023 din F1. Motivul pentru care poți paria doar pe locul 2 este acela că pilotul câștigător este, practic, decis, iar numele său este Max Verstappen.

Doar un eveniment total neprevăzut, precum o retragere forțată sau un accident teribil îl mai pot face pe talentatul pilot neerlandez să rateze titlul de campion, care ar fi al treilea consecutiv. Favorit la locul 2 este Sergio Perez, colegul lui Verstappen de la Red Bull Racing. Mexicanul are cota 1,25, în vreme ce Lewis Hamilton este cotat cu 3,75. Aceste valori ale cotelor pot fi schimbate, în funcție de cum se vor desfășura evenimentele în continuare.

În concluzie, cursa de la Suzuka este una dintre cele mai interesante pentru orice fan al Formula 1. Ea merită urmărită, iar dacă ești fan dedicat al acestui sport cu motor, poți chiar să profiți de ocazie pentru a plasa pariuri pe platforma recomandată anterior. La fel ca în cazul piloților, și la pariuri responsabilitatea face diferența. Mizează cu simț de răspundere și trăiește așa cum se cuvine fiecare cursă din Marele Circ!

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole