Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lucrările de hidroizolaţii profesionale presupun beneficierea de soluţii şi sisteme complete ce includ manopera, materialele, organizarea logistică, garanţia şi contractul lucrării la preţuri corecte şi fără costuri ascunse. Lucrările de hidroizolaţii nu se pot realiza fără ajutor profesional, pentru că în încercarea proprietarilor de a face o economie în acest sens, se poate manifesta un eşec. Chiar dacă pe moment soluţiile de hidroizolaţii propuse de specialişti par scump, pe termen lung acestea demonstrează că îşi merita investiţia, întrucât sunt eliminate costurile de remediere ale unui acoperiş cu infiltraţii.

Avantaje ale lucrărilor de hidroizolaţii profesionale 

Lucrările de hidroizolaţii realizate şi garantate de profesionişti au următoarele avantaje demne de luat în considerare:

  • nu sunt necesare lucrări de reparaţii şi de remediere;
  • sunt eliminate costurile suplimentare la facturi cu pierderea căldurii prin planşeul slab izolat;
  • se asigura confortul, liniştea şi starea generală de bine a locatarilor;
  • vânzarea locuinţei va fi posibilă la un preţ mult mai mare.

De cele mai multe ori, în cazul achiziţionării unei locuinţe, cumpărătorii şi specialiştii cu care colaborează aceştia se uită la instalaţie pentru a-şi da seama de calitatea construcţiei. În cazul în care instalaţia de apă nu este bine gândită şi bine realizată, dacă este făcută cu materiale ieftine, atunci toate elementele instalaţiei vor avea vicii şi probleme ascune. Este important ca în cazul unei locuinţe cu terasa să se facă hidroizolaţia de pe acoperiş în mod profesional, să fie funcţională şi frumos lucrată, punând în valoare orice locuinţă.

Montajul profesional în hidroizolaţii implica folosirea de materiale profesionale, de accesorii originale, de scule de mână corespunzătoare şi de un echipament adecvat. Montatorii trebuie să facă parte din echipe specializate, să practice zilnic şi nu doar ocazional această meserie şi să folosească şi să croiască în mod eficient materialele de  lucru astfel încât să nu existe pierderi tehnologice. Profesioniştii lucrează ordonat şi lasa curăţenie la locul de muncă, iar lucrările sunt garantate pe foarte mulţi ani.

De ce este necesară hidroizolarea terasei la nivelul parterului?

Terasa de la parter sau orice spaţiu ce serveşte unei intrări trebuie hidroizolata în mod eficient pentru a evita neplăcerile cauzate de infiltraţii. De cele mai multe ori se omite importanţă acestor hidroizolaţii şi se trece la finisaje, problema apărând la scurt timp de la încheierea construcţiei prin apariţia umezelii şi deteriorarea gletului la nivelul de intersectare a peretelui cu pardoseala.

Infiltrarea apei sub uşă şi umflarea parchetului, precum şi căderea gresiei sau întinderea umezelii până în casa sunt doar câteva dintre consecinţele amânării deciziei de a efectua hidroizolaţia terasei la nivelul parterului. În funcţie de proiect se pot folosi diferite materiale de etanşare, cele mai des folosite fiind membrana bituminoasă elastică lipită pe beton şi soluţiile cimentoase. Ete important că aceste lucrări de hidroizolaţii să fie luate în calcul încă din faza de construcţie pentru a evita ulterioarele probleme şi stricăciuni.

Arata comentariileAscunde comentariile

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!