Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Psihiatrul este vazut ca fiind medicul care se ocupa cu tratarea oamenilor care sufera de boli mintale, astfel ca multi oameni refuza sa apeleze la ajutorul unui astfel de specialist, chiar si cand acesta este recomandat de medic. 

Aceste preconceptii exista mai ales din cauza lipsei de informare a oamenilor, care ar trebui sa stie ca un psihiatru le poate fi de ajutor si in alte situatii, cu care se confrunta tot mai multi oameni in acest secol al vitezei si tehnologiei. 

Prin urmare, principalele situatii in care este recomandata vizita la un cabinet psihiatrie sunt urmatoarele: 

In cazul unei tulburari psihice 

Desi multa lume fie nu recunoaste, fie nu stie acest lucru, aproape orice persoana adulta a trecut, la un moment dat, printr-o tulburare psihica. In aceasta categorie intra depresiile, starile de anxietate si chiar tulburarile de alimentatie. 

Cele mai citite articole

In astfel de cazuri, ajutorul oferi de un psihiatru poate reprezenta salvarea de la o viata in care oamenii trebuie sa se lupte singuri cu proprii demoni. Acesta va ajuta pacientul sa constientizeze ranile si suferintele pe care le are, pentru ca apoi sa le vindece si sa poata trece mai departe, fara sa ii fie afectata viata. 

O schimbare majora in viata 

Pierderea unei persoane dragi sau divortul pot reprezenta situatii pe care este posibil ca un om sa nu le poata gestiona singur, avand astfel nevoie de ajutor specializat. Cu toate ca unii dintre cei afectati de astfel de evenimente apeleaza la psiholog, nevoia de a urma un tratament medicamentos, recomandat de un medic psihiatru, poate fi insa solutia de care au nevoie. 

Consiliere pentru perioada pre si post-natala 

In functie de subspecializarile pe care le are un medic psihiatru, acesta poate oferi si consiliere viitorilor sau proaspetilor parinti. Incertitudinea si temerile care vin odata cu aparitia unui copil le pot schimba complet viata.

Prin urmare, exista numeroase situatii in care serviciile unui medic psiholog pot fi utile si de mare ajutor, astfel ca oamenii nu ar trebui sa asocieze psihologul cu bolile mintale si sa se teama ca vor fi condamnati la medicatie pe viata. 

Cele mai citite articole