Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Din dorinta de a ne asigura ca nu vom debeni victimele hotilor si ale talharilor, in plina strada sau chiar in propria casa, se recomanda utilizarea de arme autoaparare. Aceste arme vin sub mai multe forme, iar oferta este diversificata, de la spray-uri paralizante si pana la pistoale cu gaz, cu bile sau cu aer comprimat.

Conditii pentru a detine arme autoaparare

Pentru a avea arme autoaparare este necesar sa respecti mai multe conditii. Persoanele care detin arme letale sau neletale si care sunt supuse regimului autorizarii trebuie sa dea un examen psihologic sau medical in momentul in care organele de politie solicita sau atunci cand psihologul o recomanda. Refuzul de a face un astfel de esamen sau medical atrage masura de anulare a permisului de port arma si folosire a armelor.

Tipuri de pistoale de auto aparare

Cele mai citite articole

Pistoalele cu spray sau gaze se incarca similar cu un pistol clasic cu pulbere sau cartuse. Acestea vor avea insa in loc de glont un plastic in care se afla gazul iritant. Atunci cand tragi, acest plastic se va desface si gazul iese cu mare viteza catre agresor. Pe langa cartusele cu gaze prezentate, acest tip de pistoale sunt potrivite si pentru bile de cauciuc, care sunt foarte dureroase, sau pentru rachete luminoase.

Pistoalele cu aer comprimat au doua tipuri de gloante si anume alicele de plumb care au diverse forme sau bilele de otel. De asemenea, sunt doua tipuri prin care proiectilele pot fi propulsate: printr-un sistem de pompare care comprima aerul din atmosfera in arma sau cu ajutorul unor cartuse speciale refolosibile, caz in care pistoul se va incarca cu capsule cu CO2 sub presiune. Capsulele pot fi folosite pentru peste 50 de trageri.

Aparatul cu electrosocuri este un alt tip de arma pentru autoaparare. Acesta va elibera un curent la tensiuni destul de mari, de pana la 150.000 volti. Aceasta descarcare electrica poate genera o mare cantitate de acid lactic care va bloca musculatura agresorului. Agresorul atins de curent nu va putea sa isi mai controleze normal corpul si nici sa isi folsoeasca musculatura timp de aproximativ 15 minute. In cazul in care electrosocul se aplica pe gat sau in zona inimii efectul poate sa fie prelungit cu mult.

Pentru toate persoanele care nu se simt in siguranta sau petnru cele care calatoresc in zone cu riscuri ridicate sunt recomandate aceste arme astfel incat sa poata sta linistite si sa poata elimina rapid riscurile evenimentelor neplacute. Este necesar insa ca armele sa fie folosite corect pentru a evita accidentele nedorite. Persoanele care sunt prin natura lor agresive ar trebui sa evite sa poarta arme pentru autoaparare deoarece situatiile in care pot avea loc accidente grave sunt mai dese in cazul lor.

Cele mai citite articole