Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitrinele frigorifice verticale sunt echipamente de refrigerare utilizate pentru a expune și a păstra produse alimentare la o temperatură scăzută.

În ce unități de alimentație publică se pot pune vitrine frigorifice verticale?

Modelele de vitrine frigorifice verticale pot fi utilizate în mai multe tipuri de unități de alimentație publică, precum ar fi:

  • restaurante: pentru a expune preparatele proaspete și a le menține la o temperatură adecvată;
  • supermarketuri: pentru a afișa clienților produse alimentare precum ar fi carnea, peștele, lactatele sau băuturile alcoolice/nealcoolice etc.
  • magazine de delicatese: pentru a expune produse precum brânzeturile fine, mezelurile și alte produse alimentare de calitate superioară;
  • cofetării și patiserii: pentru a expune diferite sortimente de prăjituri, deserturi, plăcinte, tarte cu fructe, bomboane și alte tipuri de deserturi;
  • cantine școlare și universitare;
  • baruri și cafenele.

Este important să se poziționeze vitrinele frigorifice în zone bine ventilate și la o temperatură adecvată, mai ales dacă nu sunt tropicalizate, pentru a exista siguranța că produsele rămân proaspete și optime pentru consumul uman.

Vitrinele frigorifice verticale din magazine sunt mai bune decât vitrinele frigorifice orizontale?

Atât vitrinele frigorifice verticale cât și cele orizontale au avantaje și dezavantaje specifice, care ar putea face una sau cealaltă opțiune mai potrivită pentru anumite afaceri. Sau care ar putea determina antreprenorii să își doteze magazinele cu ambele tipuri de vitrine frigorifice comerciale.

Vitrinele frigorifice verticale au avantajul că permit expunerea produselor pe o suprafață mai mare, etajată, oferind o prezentare vizuală mai bună a produselor. Acestea au, de obicei, o capacitate mai mare de stocare și permite organizarea produselor în rafturi.

Etalarea etajată a produselor permite comercianților ca să așeze la nivelul privirii clienților acele produse care sunt cele mai solicitate sau pe care doresc să le vândă prioritar la un moment dat.

Vitrinele frigorifice orizontale au, de asemenea, un design atractiv, dar acestea oferă o prezentare mai puțin spectaculoasă a produselor, în special dacă sunt utilizate pentru produsele care au dimensiuni mai mari precum ar fi carnea sau produsele congelate. Acestea au, în general, un spațiu mai mic de depozitare, dar permit accesul mult mai ușor la produse, în comparație cu vitrinele frigorifice verticale.

Cele mai citite articole

În final, alegerea dintre un model de vitrină frigorifică orizontală și un model de vitrină frigorifică verticală depinde strict de nevoile și preferințele afacerii tale, de spațiul disponibil, precum și tipul de produse pe care dorești să fie expuse la un anumit moment dat. Este recomandabil te consulți cu un specialist în echipamente frigorifice pentru a decide de comun acord care opțiune de vitrine frigorifice este cea mai potrivită pentru afacerea pe care o desfășori.

Vitrinele frigorifice verticale se pun la perete sau în centrul magazinului?

Vitrinele frigorifice verticale pot fi amplasate atât la perete, cât și în centrul magazinului, în funcție de preferințe și de ideile de amenajare ale unității, de spațiul disponibil.

Dacă vitrina frigorifică verticală este amplasată la perete, aceasta va fi mai ușor de instalat și va economisi spațiu în magazin. De asemenea, aceasta va oferi o prezentare mai ordonată a produselor, permițând clienților să vadă mult mai ușor tot ceea ce oferă.

Dacă vitrina frigorifică verticală este amplasată în centrul magazinului, aceasta va atrage mai mult atenția clienților și va fi mai ușor accesibilă acestora decât alte vitrine, fie ele verticale sau orizontale care sunt poziționate de-a lungul pereților. 

Această modalitate de așezare în centrul magazinului poate fi utilizată ca un punct focal esențial în magazin și poate fi utilizată pentru a prezenta produsele într-un mod mai creativ. În plus, vitrina frigorifică poate fi utilizată ca o barieră vizuală pentru a delimita diferite zone în magazin. Totul este să te limitezi la o singură vitrină frigorifică verticală sau, dacă vrei să pui mai multe, atunci ar fi bine să le grupezi formând o insulă de asemenea echipamente de stocare și afișaj. Cel mai bine în acest caz ar fi să apelezi la un designer de interioare comerciale care să găsească cea mai bună variantă de poziționare a acestora pentru a nu greși. 

Totuși, cel mai sigur este să le pui lângă perete, mai ales dacă spațiul în unitatea ta comercială nu este unul extrem de generos.

Te invităm să intri pe site-ul tcromania.com chiar acum pentru a vedea o mulțime de modele de vitrine frigorifice verticale dintre care le poți alege pe acelea ce se potrivesc cel mai bine pentru afacerea ta! 

Cele mai citite articole