Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Iustin Paraschiv, curajosul om de afaceri de la Carmistin consideră că nu poate să existe o dezvoltare durabilă fără o atenție sporită către alimentația sănătoasă.

Iar în acest sens, consumul de carne de pui provenită din surse sigure este foarte important.

Carnea de pui crescută ca la țară în fermele avicole Carmistin este de o calitate superioară deoarece păsărilor nu li se accelerează creșterea folosindu-se hormoni sau introducerea în hrana pe care o primesc a diferiților aditivi artificiali. Un pui LaProvincia, de exemplu, poate fi o opțiune mai sănătoasă și mai durabilă decât carnea de pui crescută convențional.

Beneficiile cărnii de pui crescută cu furaje bio includ:

Nutrienți mai buni: Carnea de pui poate conține mai mulți nutrienți benefici, precum ar fi vitaminele A și E, acizi grași Omega-3.

Gust mai bun: Carnea de pui crescută tradițional poate avea un gust mai bun și mai natural, deoarece păsările sunt crescute în condiții mai apropiate de cum sunt crescute păsările în gospodăriile oamenilor.

Este suficient ca să se verifice cu atenție etichetarea și certificarea produselor produse de fermele de pui ale holdingului Carmistin pentru a orice client să se asigure că sunt cu adevărat produse de calitate. 

În afară de puii LaProvincia, binecunoscuți în întreaga țară de către consumatori, grupul agroindustrial Carmistin mai are și linii de producție dedicate pentru bovine și porcine, mai multe branduri de carne de calitate superioară fiind în topul preferințelor cunoscătorilor, care vor să mănânce deopotrivă gustos și sănătos. Diversitatea produselor ce se găsesc în magazinele proprii și partenere din întreaga țară face ce viitorul să fie promițător pentru Carmistin.

Unitățile avicole Carmistin direcționate către o dezvoltare durabilă

Cele mai citite articole

Conform lui Iustin Paraschiv, fermele avicole pot fi dezvoltate în mod durabil prin utilizarea unor practici și tehnologii care reduc impactul asupra mediului, sunt etice și sunt economic viabile în perspectiva anilor ce vor urma.

Practicile durabile de creștere a păsărilor se referă la faptul că sunt hrănite 100% cu furaje naturale și crescute în ferme avicole izolate din punct de vedere al biosecurităţii, cu toate halele automatizate, iar întregul climat este computerizat.

Alimentație durabilă se referă așadar nu doar la carnea de calitate comercializată în magazine și raioane de profil, ci și la faptul că puii din fermele avicole Carmistin  sunt hrănite cu furaje organice cultivate local, reducându-se  astfel dependența de importul de furaje și contribuind la dezvoltarea agriculturii zonale.

Management durabil al deșeurilor provenind de la fermele avicole, precum ar fi excrementele de păsări, este și el important, deoarece acestea pot fi reciclate și utilizate ca fertilizator sau ca sursă de biogaz, reducându-se astfel poluarea și contribuind la conservarea resurselor.

Fermele de pui ale firmelor componente Carmistin ce se orientează spre o dezvoltare durabilă iau in considerare bunăstarea păsărilor, tratându-le cu respect și evitând practicile dure sau dăunătoare pentru păsările respective.

Din punct de vedere economic, pentru a rezista pe o piață extrem de competitivă și a face față marilor provocări ale viitorului, necesită ca fermele de pui durabile ale grupului agroindustrial amintit să fie capabile ca să genereze venituri suficiente pentru a-și susține activitatea și să continue ca să funcționeze pe termen lung, oferind și oportunități de angajare și dezvoltare economică pentru comunitățile din zonele unde sunt amplasate.

Cu toate acestea, este important să se ia în considerare toate aspectele dezvoltării durabile atunci când se implementează aceste practici, inclusiv impactul asupra comunităților locale și a mediului înconjurător și să se ia toate măsurile corespunzătoare pentru a minimiza orice impact negativ.

Grupul de firme Carmistin, înființat de Iustin Paraschiv acționează cu inteligență și fermitate în această direcție și în 2023!

Cele mai citite articole