Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Împrumuturile negarantate pe termen scurt sunt una dintre cele mai rapide, mai simple și mai accesibile modalități de a solicita un împrumut  mic, exact atunci când aveți nevoie de unul. Acest tip de împrumut, acordat atât de bănci, cât și de instituții și organizații nebancare, se mai numește și „împrumut rapide” din cauza rapidității cu care este acordat.

Astfel de împrumuturi sunt acordate de multe companii din România, iar în ultimii câțiva ani majoritatea instituțiilor bancare au început să ofere servicii similare de creditare.

Posibilitățile mari de alegere a unei firme de credit, rapiditatea procesării cererii de credit, lipsa cerințelor de furnizare a documentelor și mai ales rapiditatea cu care se acordă împrumuturile rapide, le-au făcut în mod logic extrem de populare în rândul tuturor segmentelor de populație.

După tot ce s-a spus până acum, puteți întreba pe bună dreptate: „De ce, din moment ce acest tip de împrumut este atât de popular, sunt atât de multe povești în mass-media despre oameni care au luat un astfel de împrumut și s-au trezit într-o situație financiară neplăcută?”

De fapt, răspunsul la această întrebare nu este deloc complicat. Cel mai adesea, problemele apar din cauza lipsei de informare a consumatorilor, precum și din cauza faptului că în dorința lor de a primi rapid, urgent banii de care au nevoie, aceștia semnează un contract de împrumut fără să citească exact ceea ce semnează.

Chiar am nevoie de un împrumut și de ce sumă am nevoie?

Aceste întrebări vi se pot părea de prisos, deoarece aproape că nu există cineva care și-ar dori un împrumut dacă nu aveți nevoie de unul, dar adevărul este că de multe ori se întâmplă ca oamenii să se afle într-o situație în care nu au destui bani. Devine greu de gândit dacă situația este într-adevăr atât de dificilă sau poate face față fără acest împrumut. Prin urmare, dacă aveți nevoie de bani în plus, luați în considerare mai întâi cu atenție dacă aveți alte opțiuni de acțiune (un împrumut de la un prieten sau o rudă, reducerea cheltuielilor inutile, amânarea unei achiziții mai puțin importante și mai puțin urgente, amânarea vacanței cu o lună – două etc. n., etc.). Dacă găsiți vreo astfel de opțiune, profitați de ea.

Cele mai citite articole

Dacă nu ai nicio „soluție de salvare” și chiar ai nevoie de un împrumut rapid, atunci gândește-te la cât împrumut trebuie să faci față. Este foarte important să vă gândiți cu atenție de cât credit aveți nevoie, deoarece acesta poate fi punctul cheie din toate situația. De ce?

Amintiți-vă că acest tip de credit se numește „rapid” nu doar pentru că se acordă rapid, ci și pentru că trebuie rambursat rapid. Aceasta înseamnă nu numai că au o perioadă de rambursare foarte scurtă, ci și că ratele dobânzilor lor sunt în mod corespunzător mai mari.

Dacă nu estimați cu atenție suma, mai târziu s-ar putea să vă fie imposibil să gestionați rambursarea.

Situații de bază și situații care vă pot crea probleme

Imaginați-vă că ați ales compania de credit, ați stabilit cuantumul împrumutului și sunteți sigur că vă puteți descurca la timp cu rambursarea acestuia.

Tot ce trebuie să faci este să semnezi contractul și să iei banii…

Și ajungem chiar în această etapă în care trebuie să fii foarte atent. Pentru că dacă îți pui semnătura fără să citești tot ce este descris în contract, te poți pune într-o poziție foarte neplăcută și dezavantajoasă.

Sursă: toate-credite.com

Cele mai citite articole