Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Indiferent de stilul arhitectural sau de design al casei tale există soluţii pentru o amenajare luxoasă a camerei de zi. Livingul reprezintă atât spaţiul de relaxare împreună cu familia la finalul fiecărei zile, cât şi locul în care îţi întâmpini oaspeţii. De la materiale de construcţii până la iluminat şi obiecte de artă, fiecare element fi îmbunătăţit la nivelul calităţii şi al efectului estetic. Iată câteva sfaturi pentru o amenajare reuşită:

Integrează lumina în cameră

În living trebuie să găseşti proporţia perfectă dintre lumina naturală şi iluminatul artificial. Pentru a te bucura cât mai mult timp de efectele benefice ale razelor soarelui vei avea nevoie de ferestre pe măsură. În funcţie de construcţia propriu-zisă poţi porni de la ferestre simple până la pereţi din sticlă cu acces pe terasă sau în grădină. Esenţial este ca măcar câteva ore pe zi lumina naturală să pătrundă în cameră. Odată cu lăsarea serii va trebui să compensezi cu ajutorul corpurilor de iluminat. Luxos din punct de vedere al luminii artificiale înseamnă fie un candelabru care tronează în mijlocul camerei, fie un iluminat stratificat, adaptat fiecărei zone în parte. Dacă în camera de zi ai mai multe spaţii distincte amenajate, fiecare poate fi delimitat cu ajutorul unui corp de iluminat. Există o mulţime de soluţii pentru tavan, pereţi laterali sau pardoseală, trebuie doar să le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine condiţiilor tale de viaţă.

Porneşte de la bază

Cele mai citite articole

Cea mai mare suprafaţă a unei camere din punct de vedere optic, asupra căreia îţi arunci privirea de îndată ce treci pragul, este pardoseala. Pentru o amenajare de lux, cea mai potrivită soluţie este instalarea de plăci marmură lucioase pentru interior. În funcţie de stilul ales, piatra naturală poate rămâne descoperită, eventual cu o sursă de încălzire prin pardoseală. La fel de bine poţi aşeza unul sau mai multe covoare de cea mai bună calitate fie în mijloc, fie pentru a delimita mai multe spaţii distincte din aceeaşi cameră. Covoarele din sufragerie au nu doar un rol estetic, ci şi unul de atenuare a zgomotelor şi a ecoului. În plus, sporesc senzaţia de căldură şi confort.

Adaugă obiecte de artă

Conceptul de artă poate avea un înţeles diferit pentru fiecare dintre noi. Unii se rezumă doar la obiectele validate, cu autori de renume şi de mare valoare. Alţii pot vedea artă în opera propriului copil pe care doresc să o expună în propria casă. Valoarea unui obiect este determinată de investiţia financiară sau emoţională pe care o faci. De secole, tablourile sunt accesorii de bază într-o cameră luxoasă. Dimensiunile acestora trebuie raportate la suprafaţa şi înălţimea camerei. Tablourile pot fi puse în valoare cu ajutorul iluminatului specific. Imaginea o poţi alege dintr-o gamă variată, de la portrete şi peisaje până la icoane sau artă abstractă. Rama în sine devine un articol de lux, care creşte valoarea întregului pachet. Tot din aria artelor vizuale poţi alege o sculptură valoroasă, uşor de expus fie în mobilierul existent fie pe un veritabil piedestal. Principiile sunt general valabile: valoarea nu trebuie să fie recunoscută unanim, în propria casă este suficient să ai o legătură sentimentală cu un anumit obiect pentru a-l expune.

Atunci când ştii ce îţi doreşti de la acest spaţiu, transformarea camerei de zi într-un salon luxos devine o misiune facilă. Trebuie doar să alegi materiale de calitate şi să le armonizezi cu accesoriile potrivite pentru a obţine un living primitor şi relaxant. Din fericire există o mulţime de surse din care te poţi inspira în funcţie de configuraţia casei tale.

Cele mai citite articole