Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Este adevarat ca nu este placut atunci cand podeaua din baie se uda din cauza faptului ca nu exista niciun separator intre cada si restul incaperii. Udarea podelei din baie este, asadar, o munca suplimentara, care poate sa fie evitata foarte simplu prin aplicarea unui paravan dus

Desi initial poate fi destul de costisitor, paravanul de dus se dovedeste a fi o investitie foarte practica si utila in timp, spre deosebire de clasicele perdele de baie.

5 motive pentru alegerea unui paravan de dus

1. Aspectul elegant

Un paravan de dus din sticla este mult mai placut si mult mai elegant, dand senzatia de curat. De asemenea, poate ajuta baia sa capete un aspect mai luminos, sa creeze iluzia de spatiozitate. Cu o curatare regulata, sticla ramane limpede si stralucitoare, fiind mult mai avantajoasa decat  perdelele care pot parea foarte neingrijite dupa o anumita perioada.

2. Usor de curatat

Sticla este usor de curatat si nu se degradeaza nici in situatia in care se folosesc agenti mai puternici de curatare. Nu trebuie nici sa dureze foarte mult procesul de curatare. Este nevoie doar sa fie stearsa, iar in secunda urmatoare va arata luminos si curat. De exemplu, paravanele de dus din plexiglas pot fi afectate grav de agentii de curatare pentru baie si se vor defecta in timp daca nu sunt ingrijite corespunzator. In cazul perdelelor de dus, acestea trebuie sa fie indepartate complet si spalate, fie manual, fie in masina de spalat.

3. Durabilitate

Cele mai citite articole

Un paravan de dus din sticla poate rezista toata viata in cazul in care este instalat si intretinut corect. Paravanele de dus folosesc un tip de sticla calita, care este mult mai rezistenta. Aceasta rezista cu succes si in ceea ce priveste riscul de spargere sau de zgarieturi, ceea ce inseamna ca este sigura si de lunga durata spre deosebire de un paravan de dus din plexiglas care se poate zgaria foarte usor. Nici perdelele de dus nu sunt prea avantajoase. Acestea atrag mucegaiul, iar singura modalitate de a fi indepartat este spalarea in intregime a perdelei. Sunt si multe situatii in care mucegaiul lasa pete permanente, moment in care perdeaua de dus trebuie inlocuita.

4. Lumina si spatiu

Cand se foloseste o perdea de dus in baie, trebuie mentionat ca aceasta creeaza imediat o bariera in camera, oferind senzatia ca ocupa mai mult mai spatiu si ca incaperea capata un caracter mai intunecat. Insa, in cazul paravanului de dus din sticla, lucrurile stau altfel. Acesta creeaza senzatia de lumina si spatiu. Este foarte important un astfel de detaliu in cazul bailor care sunt de mici dimensiuni si care pot parea si mai inghesuite in momentul in care se foloseste o perdea de dus. 

5. Confort, stabilitate si calitate

Nimanui nu-i place senzatia ca perdeaua de dus se lipeste de corp. Paravanele de dus din sticla elimina aceasta problema de la radacini, oferind senzatia de confort dorita. Un paravan de dus din sticla ofera si senzatia de stabilitate, de calitate, lucruri pe care perdeaua sau paravanul de dus din plexiglas nu le pot oferi.

Prin urmare, paravanul de dus din sticla poate fi o varianta foarte buna de luat in calcul atunci cand se doreste ca baia sa aiba un aspect mai spatios, mai luminos. De asemenea, este o alegere potrivita si in situatia in care calitatea, confortul si stabilitatea sunt niste conditii care trebuie sa fie respectate.

Cele mai citite articole