Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poftele femeii gravide sunt numeroase şi unele chiar ciudate. Nu este însă ciudat că femeile însărcinate să poftească la shaorma şi să îşi reprime aceasta poftă din cauza unor convingeri deloc justificate pe baza cărora acest preparat ar face rău copilului şi mamei deopotrivă. Shaorma, dacă este preparată în condiţii corespunzătoare, igienice, nu face rău, este un aliment complet, care poate suplini o masă şi nu provoacă stări de rău fătului sau mamei.

Shaorma cu de toate – poftele cele mai uşor de realizat ale femeilor însărcinate

Femeile însărcinate poftesc la shaorma cu de toate, atât atunci când trec pe lângă shaormerie şi simt mirosul, cât şi în alte contexte. Alimentaţia femeii însărcinate ar trebui să fie una sănătoasă, bazată pe alimente bogate în proteine, vitamine şi calciu. Dar acest lucru nu înseamnă că shaorma trebuie eliminată din alimentaţie. Shaorma nu este un aliment periculos sau nesănătos, ci este un fel de mâncare ce poate înlocui din când în când masa de prânz.

Shaorma este, de fapt, un aliment cu un conţinut suficient de vitamine, minerale şi nutrienţi, graţie legumelor şi salatelor din componenţă, cu probiotice, graţie murăturilor şi sosului tzatziki şi cu proteine, graţie cărnii. Aşa că, dacă sunt eliminaţi din conţinutul shaormei cartofii prăjiţi, acest preparat nu va avea un efect nefast asupra evoluţiei armonioase a sarcinii şi nici asupra aspectului viitoarelor mămici.

Poftele din timpul sarcinii şi tentaţia către fast food

Rareori femeile gravide vor avea pofte de salate, de alimente sănătoase, fructe şi legume. De cele mai multe ori, poftele lor se îndreaptă către alimentele fast food şi junk food, către chipsuri, gogoşi, pizza, shaorma, hamburgeri, nuggets, kebab şi diferite alte alimente care le atrag şi care devin tentaţii irezistibile în perioada sarcinii.

Cele mai citite articole

Poftele din timpul sarcinii sunt, aşadar, o fază absolut normală, care au un rol important în semnalarea lipsei unui aliment nutritiv sau a unei vitamine în organismul femeii însărcinate. Aşadar, poftele sunt utile atâta timp cât nu duc la excese alimentare deloc sănătoase. Adesea poftele sunt îndreptate către alimente bogate în calorii şi sărace în nutrienţi, de aceea bebeluşul nu va primi nutrienţii necesari.

De ce tânjesc femeile însărcinate după shaorma?

Poate este de vină mirosul inconfundabil sau gustul delicios, dar shaorma este în topul preferinţelor femeilor gravide şi în topul poftelor acestora. Preparatele de tip fast-food sunt gustoase şi delicioase, sunt deopotrivă săţioase şi, dacă ingredientele sunt alese în mod corespunzător, sunt şi săţioase. În plus, shaorma este accesibilă ca şi preţ, este uşor de comandat şi poate fi consumată atât la farfurie, cât şi rulată, atât în restaurant, cât şi acasă. 

Dacă este consumată în mod frecvent, shaorma favorizează acumularea kilogramelor în plus în timpul sarcinii, care este oricum foarte pregnantă, iar kilogramele se adună rapid. Shaorma oferă femeilor însărcinate nutrienţii şi vitaminele necesare, graţie legumelor conţinute, care totodată hrănesc bebeluşul.

Preparatele de tip fast-food consumate de către femeia însărcinată trebuie să provină din locaţii igienice, curate, din restaurante cunoscute, în care personalul îşi dă toată silinţa să prepare în mod corespunzător shaorma din toate punctele de vedere.

Cele mai citite articole