Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Corectarea pozitiei dintilor cu ajutorul alignerelor invizibile de tip Clear Aligner a devenit din ce in ce mai populara, devenind o metoda importanta de terapie in ortodontie, in special pentru tratamentul adultilor.

Sistemul Clear Aligner este un concept de terapie impresionant, care a fost testat cu succes in numeroase cazuri clinice. Componentele individuale ale acestui sistem ofera pacientului posibilitatea de a beneficia de aceasta terapie de la diagnosticare si planificare  pana la efectul final.

Ce este aparatul dentar Clear Aligner?

Clear Aligner este cel mai recent sistem din ortodontie pentru miscarea lina si indreptarea dintilor. Este un aparat ortodontic care utilizeaza alignere, adica gutiere transparente, detasabile, realizate personalizat, pentru fiecare pacient. 

Acestea pot fi indepartate, curatate si plasate din nou, spre deosebire de celelalte tipuri de aparate fixe. Sunt realizate individual pentru fiecare pacient, iar tratamentul este impartit in etape.

Cele mai citite articole

Clear Aligner a fost dezvoltat special pentru tratarea adultilor si permite alinierea dintilor intr-un mod curat – fara sarme, suruburi sau brackets. In loc de elemente metalice, pacientul va purta o gutiera din rasina biocompatibila, aproape neobservata de cei din jur. Gutiera poate fi scoasa si curatata cu usurinta in orice moment. Este o modalitate eleganta de a corecta dintii cu o multime de beneficii pentru pacient.

Pentru desfasurarea cu succes a tratamentului, este necesar ca pacientul sa poarte gutierele in mod constant (cel putin 18 ore pe zi), cu exceptia cazului in care acesta mananca sau are un eveniment important. 

In ce consta tratamentul Clear Aligner? 

Medicul stomatolog va face o serie de radiografii ale dintilor, care urmeaza sa fie utilizate pentru a crea in format 3D viitorul aligner. Dupa realizarea acestei proiectii, se va putea simula modalitatea de desfasurare a tratamentului si anume durata si actiunea alignerului asupra dintilor. Dupa acest stadiu se va trece  la producerea fizica a alignerului. 

Tratamentul  Clear Aligner utilizeaza mai multe seturi de gutiere transparente, care se schimba la 2 saptamani, pentru a indrepta dintii gradual. Pentru un rezultat bun, durata de purtare a gutierelor trebuie sa fie de 20-22 ore/zi.

Avantajele Clear Aligner

 • invizibil – alignerele sunt transparente si cei din jur nu-si vor da seama ca pacientul urmeaza un tratament ortodontic;
 • adaptarea la modificarile care pot aparea la nivelul dintilor, cum ar fi fracturi, plombe si altele; 
 • daca pacientul are nevoie de vreo interventie in timpul tratamentului, Clear Aligner poate fi utilizat din nou, dar dupa o noua amprenta;
 • adaptare la posibile recidive sau deplasari ale dintelui cauzate de purtarea insuficienta a Clear Aligner;
 • permite specialistului sa monitorizeze si sa reevalueze cazul in fiecare etapa a tratamentului, precum si sa modifice planul de tratament daca este necesar;
 • confort la purtare;
 • mentinerea unei bune igiene orale;
 • purtare nedureroasa – este comod de purtat, spre deosebire de metalul rigid, care poate irita obrajii si gingiile;
 • se poate indeparta pentru a manca, bea, a spala dintii sau pentru un eveniment important;
 • usor de intretinut;
 • necesita mult mai putine controale medicale, setul de gutiere fiind primit inca de la inceput. Asadar,  este perfect pentru persoanele care au deplasari lungi in strainatate.

Cele mai citite articole