Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Panourile sandwich PIR sunt materiale de construcție foarte populare în zilele noastre, formate din mai multe straturi. Structura lor de bază prevede o structură cu trei straturi, dar poate fi adesea mai complexă, fiind îmbogățite inclusiv cu straturi decorative, vopsite, etc.. Acest material este utilizat pe scară largă în construcții, au fost dezvoltate pentru a oferi cele mai bune soluţii de izolație termică în construcții, dar în cazul nostru și pentru canale de aer Se poate baza pe foi de diferite metale. Panourile sandwich din aluminiu sunt deosebit de populare datorită construcției lor ușoare, gradului de termoizolare și a rezistenței la coroziune.

Popularele panouri sandwich tip ALP cu folie de aluminiu pentru canale de aer sunt folosite pentru clădirile rezidențiale și comerciale. 

În plus, panourile de acest tip joacă simultan rolul de termoizolație. Tipurile de produse finite din categoria aceasta diferă după:

 • scop;
 • conținut;
 • tip de acoperire;
 • caracteristici tehnice. 

Din anii 1960 compania italiană Stiferite produce panouri sandwich pentru construcții și canale de aer din spumă de poliizocianurat de înaltă densitate, ultima categorie fiind laminate cu folie de aluminiu gofrată sau netedă. Compania furnizează, de asemenea, accesorii, echipamente și unelte pentru producția de conductelor de aer din aceste panouri sandwich PIR. 

Un panou sandwich tip ALP are avantaje certe față de alte materiale de construcție: este rezistent la razele UV și la factorii de mediu. Conductele de aer ALP sunt utilizate pe scară largă datorită versatilității și asamblării lor ușoare.

Design-ul unui panou sandwich 

Panoul sandwich de construcție se poate asemui cu o prăjitură care are trei straturi:

 • Un strat care protejează împotriva influențelor mediului și a coroziunii.
 • O umplutură pentru izolare termică din spumă poliuretanică, polistiren expandat, spumă de poliizocianurat sau vată minerală.
 • Un strat care protejează împotriva umezelii și mucegaiului din interiorul structurii.

Aceste trei straturi sunt unite prin fabricație.

Canalele de aer din panouri sandwich tip ALP sunt potrivite pentru instalare în:

 • instalaţiile de ventilare şi climatizare a aerului, de evacuare aer viciat şi încălzire a spaţiilor de clădiri de locuit (hoteluri, apartamente, vile, etc)
 • social-administrative (birouri, bănci, săli de calculatoare, etc)
 • comerciale (magazine, restaurante, etc)
 • cultural-sportive (săli de sport, săli de spectacole, piscine, etc)
 • publice (aeroporturi, muzee, gări, oficii postale, etc)
 • obiective industriale (alimentară, farmaceutică, etc.)

Detalii tehnice care le demonstrează popularitatea:

 • ușoare și durabile; în comparație cu alte conducte de aer, conductele de aer din panouri tip ALP sunt de până la zece ori mai ușoare, ceea ce simplifică foarte mult transportul și instalarea lor și, de asemenea, reduce sarcina asupra structurilor de susținere;
 • curățabile și mai sigure din punct igienico-sanitar;
 • potrivite pentru vopsire;
 • prietenoase cu mediul;
 • eficiente energetic.

Cele mai citite articole

Pentru a realiza canale de ventilație din panouri preizolate tip sanwich tip ALP, are ca element de bază: panoulstandard: Ai6 sau ALC pentru interior, ALE pentru exterior, respectiv panou special: AAL pentru spitale sau industria alimentară și LB3 pentru piscine. .

Panourile sandwich tip ALP sunt panouri termoizolante de înaltă performanţă din spumă rigidă de poliizocianurat (PIR), fără CFC sau HCFC, caşerate cu folie de aluminiu pe ambele feţe.

În plus, aluminiul este lăcuit cu un lac epoxidic pentru a proteja împotriva condițiilor de mediu  nefavorabile, de ex. UV

Metoda de realizare a canalelor și fitingurilor, în termeni simpli, constă în trasarea dimensiunii și formei necesare, tăierea acesteia cu cuțite specializate, lipirea și finisarea, adică netezirea și aplicarea de bandă de aluminiu autoadeziv pe marginile lipite (numai cele care au avut stratul exterior de aluminiu tăiat).

Pentru ca tronsonul drept sau fitingul (cot, reducție, ramificație, etc.) să fie gata pentru a fi instalate în instalație, elementul trebuie tăiat și să fie atașate profile de îmbinare adecvate la capetele elementului prefabricat. Ultima etapă de finisare este siliconizarea elementului prefabricat din interior, care ajută la etanșeizarea tubulaturii.

Aceste canale asigură, de asemenea, o igienă ridicată a aerului transportat. 

Găsești panouri sandwich tip ALP pe site-ul tcromania.com!

Cele mai citite articole