Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Odată cu lansarea unei noi competiții de fotbal intercluburi, UEFA a oferit șanse și cluburilor care nu fac parte din elita fotbalului continental să câștige un astfel de trofeu. În 2022, formația care s-a impus a fost AS Roma, după finala câștigată cu 1-0 în fața lui Feyenoord Rotterdam. În 2023, a venit rândul altor formații de același calibru să spere la un succes deosebit de important.

Miza nu este simpla cucerire a trofeului, ci și răsplata calificării direct în grupele Europa League, în cazul în care formația câștigătoare nu obține o calificare în Champions League. Astfel, sunt motivate să lupte pentru un succes mai ales echipele care nu traversează sezoane prea bune pe plan intern. În plus, pot exista și surprize istorice, așa cum ar fi un succes al românilor de la CFR Cluj! 

Cine câștigă Conference League?

În categoria celor mai interesante pariuri pe sport se poate încadra și un succes al londonezilor în Conference League. Deși nu traversează deloc un sezon bun pe plan intern, West Ham United este principala favorită la cucerirea celei de-a treia competiții europene. Cota “ciocănarilor“ pentru a se impune în cadrul finalei de la Praga este de 5,00. 

Următoarea echipă cotată cu șanse mari de succes este Lazio. Bookmakerii oferă pentru succesul romanilor o cotă de 6,00. Pentru a ajunge să poată să se lupte pentru trofeu, Lazio trebuie să treacă chiar de ardelenii de la CFR Cluj. Cele două formații se vor întâlni în play-off-ul pentru calificarea în optimile de finală. Partida tur se va disputa la Roma, în data de 16 februarie, iar cota pentru un succes italian este 1,42.

Cele mai citite articole

Aceeași cotă (6,00) a fost oferită de către bookmakeri și pentru o victorie finală a spaniolilor de la Villarreal. Așadar, principalele trei favorite la cucerirea UEFA Conference League sunt formații cu deosebit pedigree atât pe plan național, cât și în Europa. West Ham, Lazio și Villarreal reprezintă cluburi în al căror palmares este întotdeauna loc pentru un trofeu european, indiferent de natura sa.

Un club pentru care un succes în Conference League ar fi de-a dreptul istoric este chiar CFR Cluj! Oamenii lui Dan Petrescu nu sunt printre principalele favorite la cucerirea competiției, însă o eventuală calificare cu Lazio ar putea să le propulseze încrederea la cote extrem de ridicate. Victoria lui CFR pe Olimpico este cotată cu 7,25, iar remiza cu 4,50. Ambele rezultate ar deschide calea ardelenilor către o calificare istorică, obținută în Gruia.

Drumul din optimi, până în ultimul act al competiției, ar fi în continuare unul dificil, însă nimic nu este imposibil în Conference League. Cota pentru un succes care să intre în istoria lui CFR Cluj și a întregului fotbal românesc este 67,00. Aceeași cotă la câștigarea competiției o au și AEK Larnaca, Qarabag FK sau Ludogorets Razgrad, formații cu o deosebită experiență pe plan european, în ultimele sezoane. 

Indiferent de opțiunile pe care alegi să mizezi, este important să știi că toate cotele pe care ți le-am prezentat pot să sufere modificări până la reluarea partidelor din Conference League, precum și pe parcursul desfășurării competiției. Alege să îți planifici strategia de pariere și să mizezi cu responsabilitate!

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole